Τι κι αν έχει συμπληρώσει τα 36 της χρόνια; Η Βίνους Γουίλιαμς επιστρέφει δυναμικά και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη ύστερα από 14 χρόνια! Δυναμική επιστροφή είχε επίσης και ο 35χρονος Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Τι κοινό έχουν Γουίλιαμς και Φέντερερ; Κι οι δύο πήγαν στη Μελβούρνη με το Νο 17 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Βίνους Γουίλιαμς απέκλεισε την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα με 6-4, 7-6 και έγινε η πιο μεγάλη σε ηλικία αθλήτρια που φτάνει στην τετράδα του αυστραλιανού Οπεν. Τώρα πλέον ονειρεύεται τη συμμετοχή της σε έναν τελικό Γκραν Σλαμ πρώτη φορά μετά το Γουίμπλεντον, το 2009. Το ξεκαθάρισε άλλωστε μετά τον αγώνα: «Είμαι ενθουσιασμένη. Θέλω να προχωρήσω ακόμα περισσότερο. Δεν είμαι ικανοποιημένη μόνο με την πρόκριση στα ημιτελικά. Είναι συναρπαστικό να έχεις την ευκαιρία να παίζεις τένις σε αυτό το επίπεδο. Νομίζω ότι άξιζα να συνεχίσω στη διοργάνωση».

Η Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό μια άλλη Αμερικανίδα, την 25χρονη Κόκο Βαντεγουέι (Νο 35), η οποία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Ισπανίδα Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Νο 7) με 6-4, 6-0.

Ο Ρότζερ Φέντερερ πρέπει να ήταν υποψιασμένος κόντρα στον Μίσα Σβέρεφ, καθώς ο Γερμανός είχε αποκλείσει τον Αντι Μάρεϊ: Ο 35χρονος Ελβετός επικράτησε 6-1, 7-5, 6-2 και έφτασε για 13η φορά σε ημιτελικό του αυστραλιανού Οπεν. Ο Φέντερερ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμού και έμεινε πέρυσι αρκετούς μήνες εκτός, παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε ότι θα έφτανε τόσο ψηλά στη Μελβούρνη: «Είχα πει σε συμπατριώτες μου δημοσιογράφους πως περίμενα να φτάσω μέχρι τον τέταρτο γύρο ή στα προημιτελικά. Δεν περίμενα ότι θα έφτανα έως τα ημιτελικά» είπε ο Φέντερερ, που θα αντιμετωπίσει τώρα τον συμπατριώτη του Σταν Βαβρίνκα τον οποίο εκτιμά απεριόριστα. Ο Βαβρίνκα απέκλεισε τον Γάλλο Τσονγκά με 7-6, 6-4, 6-3 σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση και από τους δύο. «Γνωρίζει το παιχνίδι μου, όπως και εγώ γνωρίζω το δικό του. Εχουμε προπονηθεί πολλές φορές μαζί, νομίζω ότι αυτός και ο Ναδάλ με ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Εχει βελτιωθεί πολύ και είναι ένας ολοκληρωμένος τενίστας» σημείωσε ο Φέντερερ.