Αίσθηση προκάλεσε χθες η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ και αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων ΜΜΕ Δημήτρη Καμμένου σε ό,τι αφορά την αλλαγή επί του πορίσματος της πλειοψηφίας στο σημείο που γίνεται αναφορά για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σε συνέντευξή του στο protothema.gr ο Καμμένος αναφέρει: «Η αλλαγή που έγινε για το “Πρώτο Θέμα” είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Η αφαίρεση τελείως –όχι η κατάληξη της περιγραφής –αλλά η αφαίρεση. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό… Είναι αόρατο. Αν ήταν ορατό, θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε, αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του “Πρώτου Θέματος”».

Η ΝΔ αντέδρασε άμεσα στην καταγγελία Καμμένου, χαρακτηρίζοντας «ύπουλη και μεθοδευμένη» την παρέμβαση στο πόρισμα. Και πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

Απαντήσεις ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ διά του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη που χαρακτήρισε τις καταγγελίες «κόλαφο για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας;».

Αργά το βράδυ ήρθε και η ολιγόλογη (και γενικόλογη) ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς να απαντά στις αιτιάσεις, σχολίαζε μόνο ότι: «Το σύνολο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη Δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!». Προφανώς χειρ τις…