Καλύτερος σε όλους τους τομείς μετά το πρώτο σετ, ο Ολυμπιακός νίκησε στο Κλειστό του Ρέντη τον Παναθηναϊκό με 3-1 (21-25, 25-23, 25-8, 25-21) και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ. Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή.

Οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο σετ, καθώς είχαν αποτελεσματικό σερβίς που δυσκόλευε την υποδοχή του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια όμως οι Ερυθρόλευκοι βελτίωσαν σημαντικά τόσο την υποδοχή όσο και το σερβίς, με αποτέλεσμα να βρουν ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε στο τρίτο σετ με 25-8, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

«Ο Παναθηναϊκός μάς αιφνιδίασε με το σερβίς στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να οργανώσουμε το παιχνίδι μας και έτσι άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Είναι σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Η νίκη ανήκει στην ομάδα, αλλά Κοκκινάκης και Στιβαχτής έδωσαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία. Εχουμε δύο εξαιρετικούς πασαδόρους και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά όπλα της ομάδας» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ενόψει του τελικού η ομάδα θα πρέπει να βελτιώσει το κομμάτι «μπλοκ – άμυνα».

Στο επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού απέδωσε την ήττα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. «Είχαμε αφλογιστία στην επίθεση στο δεύτερο και τρίτο σετ και έτσι δεν μπορείς να νικήσεις. Στο τέταρτο σετ βρήκαμε εν μέρει ρυθμό, αλλά και ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός στο σερβίς και στην υποδοχή. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί» είπε ο τεχνικός των Πρασίνων.

«Δουλεύουμε κάθε μέρα και θέλουμε να πάμε παραπάνω. Το θέμα είναι να μπορείς να παίρνεις τα παιχνίδια. Κι αυτό ήταν ένα ματς νοκάουτ που οδηγεί σε τίτλο» είπε ο ακραίος του Ολυμπιακού Μενέλαος Κοκκινάκης. «Αυτή η ήττα είναι ένα μάθημα για εμάς. Πρέπει να παίζουμε σε κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία. Ηθελα να πάμε στον τελικό και γι’ αυτό παθιάστηκα» σημείωσε ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Πέπε Γκονζάλες.

n Νίκη και για την ομάδα των γυναικών του Ολυμπιακού στο Τσάλεντζ Καπ. Επικράτησαν της Τσανάκαλε στην Τουρκία με 3-2 (25-20, 26-24, 15-25, 19-25, 15-11) και απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.