Τα ψηλά κορμιά της Μπαρτσελόνα, ο τραυματισμός του Κρις Σίνγκλετον και η καλή παρουσία του Γιάννη Μπουρούση στον αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα έδωσαν στον έλληνα σέντερ χρόνο συμμετοχής από το rotation της Μπασκόνια (πέρσι) και ο σέντερ του Παναθηναϊκού είχε επιδόσεις από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Ο Μπουρούσης έχει αποδειχθεί πως είναι παίκτης ψυχολογίας και ότι η αυτοπεποίθησή του εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που νιώθει, οπότε χθες αρχίζοντας στην 5άδα και αγωνιζόμενος 33 λεπτά (μέγιστος χρόνος συμμετοχής ήταν τα 24 λεπτά), με αντιπάλους τους Τόμιτς και Φαβεράνι ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα που έδωσε μιαν από τις πιο πολύτιμες και καθοριστικές νίκες του Παναθηναϊκού.

Οι Πράσινοι, χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση και μολονότι είχαν τον Νικ Καλάθη ξανά σε ρηχά νερά, νίκησαν με 71-65 την Μπαρτσελόνα, αύξησαν την απόστασή τους από αυτήν στις τρεις νίκες διαφορά και έβαλαν στην πόρτα τους το κλειδί για να κλειδώσουν την πρόκριση στην 8άδα. Ο Παναθηναϊκός είχε σε κυριαρχικό ρόλο τον Γιάννη Μπουρούση, έκανε πολύ λιγότερα λάθη από τη σαφώς πιο soft και ασύνδετη Μπαρτσελόνα (7 έναντι 21) και έτσι πήρε τη σημαντική νίκη. «Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς σ’ ένα παιχνίδι όπου παίξαμε και στα σαράντα λεπτά καλή άμυνα. Η Μπαρτσελόνα έκανε 21 λάθη εξαιτίας της καλής μας άμυνας και τακτικής. Στην επίθεση παίξαμε καλύτερα από τους 71 πόντους που βάλαμε στον αγώνα. Ηταν μία μέρα που είχαμε χαμηλά ποσοστά στις βολές και τα δίποντα. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι παίξαμε πολύ καλή άμυνα και κάναμε μόλις επτά λάθη» σχολίασε ο Τσάβι Πασκουάλ, που μαζί με τους παίκτες του θα αναχωρήσει σήμερα για το Βελιγράδι όπου αύριο θα αντιμετωπίσει στην πιο καυτή έδρα της Ευρωλίγκας τον Ερυθρό Αστέρα.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14 (1), Καλάθης 5 (1).

Μπαρτσελόνα: Ράις 12 (2), Ντόελμαν 11 (1), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8 (2), Πένο, Ερικσον, Κοπόνεν 10 (2), Ρένφροε, Περπέρογλου, Τόμιτς 4.

Στα άλλα αποτελέσµατα της ηµέρας ξεχώρισε η νίκη της Ζαλγκίρις µε 79-74 επί της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Φενέρµπαχτσε πέρασε νικηφόρα από το Καζάν µε 86-81 επί της Ούνιξ. Επίσης Γαλατάσαραϊ – Μακάµπι 102-63. Απόψε ο Ολυµπιακός (20.45 Novasports2) αγωνίζεται στο Μιλάνο µε την οµώνυµη οµάδα.