Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές Ασφαλείας για την εξάρθρωση συμμοριών που έχουν βάλει στο στόχαστρο και έχουν λεηλατήσει γραφεία εταιρειών στις δυτικές συνοικίες.

Στις «επιχειρήσεις» τους οι ληστές δρουν ξημερώματα κατά ομάδες τουλάχιστον των πέντε ατόμων και αφού ακινητοποιήσουν τους φύλακες «σηκώνουν » τα χρηματοκιβώτια. Το τελευταίο εξάμηνο που παρατηρείται έντονη κινητικότητα σε αυτού του είδους διαρρήξεις-ληστείες ,οι δράστες έχουν «χτυπήσει » με πανομοιότυπη μέθοδο τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη ενιαίας συμμορίας που ανάλογα με την περίσταση δρα με διαφορετική σύνθεση.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης συμμορία τουλάχιστον έξι δραστών με όπλα και λοστούς εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας υγραερίου ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, που βρίσκεται στο 16ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου .Με απειλές ακινητοποίησαν και έδεσαν τους δύο φύλακες. Στη συνέχεια «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στον χώρο και φεύγοντας έκλεψαν και το αυτοκίνητο του ενός φύλακα. Το κλεμμένο όχημα βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στη περιοχή Μόρνος Ασπροπύργου.

Με παρόμοιο τρόπο πριν από ένα εικοσιτετράωρο, μέλη συμμορίας εισέβαλαν σε εταιρεία πλακιδίων στον Ασπρόπυργο και αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο.