Συνήθως στα πρωταθλήματα, οι παίκτες των ομάδων τρέχουν στα γήπεδα και ιδρώνουν τη φανέλα προσδοκώντας να φτάσουν σε μεγάλες νίκες. Στην τελική φάση του πρωταθλήματος League of Legends, οι παίκτες θα δώσουν μάχες με ηλεκτρονικούς αντιπάλους, θα λάβουν μέρος σε eSports και θα «σπάσουν» τα τηλεχειριστήρια για να κερδίσουν.

Το σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο, η τελική φάση του μεγαλύτερου διαδικτυακού πρωταθλήματος gaming, το League of Legends Greek Championship που θα αναδείξει τους καλύτερους έλληνες gamers.

Στο πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά στoν τελικό έφτασαν μόνο 4 από αυτές και διεκδικούν έπαθλα αξίας 10.000 ευρώ. Yπό τις επευφημίες των καλεσμένων eSports παικτών από δημοφιλείς ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα προσπαθήσουν να σταθούν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μαζί τους θα είναι και Έλληνες ηθοποιοί που συμμετείχαν στη μεταγλώτιση του League of Legends προκειμένου να παρουσιάσουν μία μικρού μήκους παράσταση σχετική με το παιχνίδι, πλαισιωμένοι από cosplayers.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα booths αγαπημένων τους εταιριών στον κλάδο των eSports, της τεχνολογίας και του Anime & Comics, ενώ θα συμμετέχουν σε κληρώσεις για δώρα ανά μία ώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του event. Γνωστοί youtubers, επίσης, θα συνομιλήσουν με το κοινό και θα ενημερώσουν τους παρευρισκομένους για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να πετύχει, καθώς και το μέλλον του youtubing στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση θα προσφέρουν τα μέλη του HwBox που ανακηρύχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο overclocking για το 2017. Στο πρόγραμμα, εντάσσονται και διάφορα μουσικά και χορευτικά σχήματα που θα δίνουν την δική τους παράσταση στα διαλείμματα των αγώνων.

Η εκδήλωση, φέρει την υπογραφή της εταιρίας internet place «inSpot». Στα στούντιο της, φιλοξενήθηκαν οι παραγωγές των προκριματικών αγώνων που προβάλλονταν κάθε Κυριακή και Δευτέρα μέσω live εκπομπών.

Info

League of Legends Greek Championship

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Ώρα έναρξης: 12:00

Γήπεδο Τάε Κβο Ντο (Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο)

Τιμές εισιτηρίου: Σάββατο 28/01 (ημιτελικοί), 8 ευρώ. Κυριακή 29/01 (τελικοί), 12 ευρώ. Εννιαίο εισιτήριο διημέρου, 15 ευρώ.

Προπώληση: Στα καταστήματα inSpot και στο viva.gr

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις