Τα ευχάριστα νέα είναι ότι χθες κλείσαμε δυο χρόνια αφότου ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έσκισε τα Μνημόνια και κατήργησε την λιτότητα.

Ενενήντα τρία δισ. στη διετία κόστισε το καλαμπούρι, αλλά τουλάχιστον το γιορτάσαμε. Με καλαματιανά και με τσάμικα.

Λογικό. Δεν είναι μικρό πράγμα να ζεις δυο χρόνια ελεύθερος από Μνημόνια και με γεμάτες χρήμα τις τσέπες.

Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι μπορεί να καταργήσαμε τα Μνημόνια αλλά την πατήσαμε με τη διαπλοκή. Ξέρετε: «το αμαρτωλό τρίγωνο».

Κοτζάμ εξεταστική επιτροπή φτιάχτηκε, δεκάδες μάρτυρες παρήλασαν, χιλιάδες σελίδες πορίσματος γράφτηκαν κι ο μόνος πολιτικός που εντοπίστηκε να παρεμβαίνει σε τράπεζα υπέρ εφημερίδας, είναι ο… Τσίπρας για την «Αυγή».

Πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος για να σώσει την εφημερίδα του κόμματός του, αλλά «αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής» με τον Τσίπρα και την «Αυγή» δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Αν όμως η διαπλοκή αποδείχθηκε φιάσκο, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα: πώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνες τις εκλογές που δεν φοβίζουν τον Πρωθυπουργό; Τι θα λέει;

Το Μνημόνιο σκίστηκε και δεν μπορεί να ξανασκιστεί.

Το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» γυρίζεται ταινία –κωμωδία…

Η Siemens, η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Μπόργιανς συγκινούν πλέον όσο και η λίστα με τα ψώνια της γιαγιάς στο «Κοριτσάκι με τα σπίρτα».

Ο Παππάς δεν κατάφερε να στήσει τα δικά του κανάλια. Ο Χριστοφοράκος παραμένει στα ξένα. Η Θάνου μάλλον δεν θα γλιτώσει τη σύνταξη τον Ιούνιο.

Και, μεταξύ μας, βρίσκω κομματάκι χλωμό να νομίζουν ότι θα κερδίσουν τον Μητσοτάκη με τον «Κήρυκα Χανίων».

Πολύ σωστά λοιπόν ο Πρωθυπουργός αναρωτήθηκε στη χθεσινή του συνέντευξη «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;».

Κανένα νόημα. Να πάρουμε κανένα 15% και να τρέχουμε; Να πετάει ο Πάνος στην Αμερική με το αεροπλάνο της γραμμής και stop over στην Κωνσταντινούπολη που βρέχει βόμβες; Δεν λέει.

Μήπως όμως αυτό σημαίνει ότι ανησυχούν τον Πρωθυπουργό οι δημοσκοπήσεις; «Οχι, καθόλου!» απάντησε ευθαρσώς ο άνθρωπος.

Και γιατί να τον ανησυχούν; Λέτε να χρειάζεται δημοσκοπήσεις για να καταλήξει ότι δεν έχουν νόημα οι εκλογές; Ακόμη και τον Καρανίκα που είναι επί του στρατηγικού σχεδιασμού να ρωτήσει αν πρέπει να κάνει εκλογές, θα του πει να κόψει τις εξυπνάδες.

Είπαμε. Οι άνθρωποι είναι αριστεροί και ηθικοί και υπερήφανοι και ο λόγος τους είναι συμβόλαιο και πονά η καρδιά τους για τον φτωχό λαό.

Αλλά δεν είναι και κορόιδα!..