«Μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη» χαρακτήρισε την αρεοπαγιτική απόφαση ο εκ των δικηγόρων των 8 τούρκων αξιωματικών, καθηγητής της Νομικής Σχολής Χρίστος Μυλωνόπουλος. Οπως εξήγησε, μέσω της επίμαχης απόφασης που συγκέντρωσε χθες το διεθνές ενδιαφέρον «διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος». Γι’ αυτό και «η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς».

Ο κ. Μυλωνόπουλος μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τα εμπόδια που τέθηκαν στον πρώτο βαθμό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για την απόφαση του Αρείου Πάγου», διατυπώνοντας παράλληλα την άποψη ότι οι οκτώ πρέπει να αφεθούν πάραυτα ελεύθεροι καθώς δεν υπάρχουν διοικητικά μέτρα σε βάρος τους. Μεταφέροντας τη θέση των εντολέων τους, πρόσθεσε πως «οι ίδιοι με αξιοπρέπεια υπέμειναν όλον αυτό τον γολγοθά και εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράσταση των Ελλήνων».

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος των 8 Τούρκων Ομηρος Ζέλιος δήλωσε: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον όταν αφήνεται να λειτουργήσει ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς που έδειξαν σθένος αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε αλλά και διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα».