Δίνει και παίρνει η φημολογία στη ΔΕΗ για τις μετακινήσεις εν είδει παροπλισμού δύο εκ των παλαιότερων στελεχών της, που αμφότερα κατείχαν στρατηγικές θέσεις στην πρώτη γραμμή.

Του Λάζαρου Καραλάζου, που από γενικός διευθυντής στην Εμπορία μετακινείται σε μια από τις δύο Διευθύνσεις Στρατηγικού Σχεδιασμού που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

Και του Γιάννη Κοπανάκη που από την άλλη θέση – κλειδί της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής (ορυχεία – μονάδες), μετακινήθηκε στην επίσης καινούργια Διεύθυνση Εταιρικής Ανάπτυξης.

Οι κακές γλώσσες μιλούν για παροπλισμό και μετακίνηση αμφοτέρων σε θέσεις – «ψυγείο» ή έστω ήσσονος σημασίας συγκριτικά με αυτές που κατείχαν.

Ειδικά για τον Καραλάζο, σύμφωνα πάντα με τις κακές γλώσσες, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης του χρεώνει ανεπάρκεια. Και αυτό επειδή δεν είχε εγκαίρως προετοιμάσει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που θα διαδεχθεί αυτό των 36 δόσεων, το οποίο και έληξε στο τέλος Δεκεμβρίου. Ετσι, το διάδοχο πρόγραμμα αντί να είναι άμεσα έτοιμο όπως θα ήθελε η διοίκηση –και η κυβέρνηση –θα αρχίσει να τρέχει από τον Μάρτιο.

Σας μεταφέρω απλώς τι ακούω, δίχως να ξέρω επακριβώς τα σχέδια της διοίκησης για δύο, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στελέχη με ειδικό βάρος. Ξέρω πάντως ότι η ΔΕΗ έχει μακρά παράδοση με τις λεγόμενες θέσεις – «ψυγείο». Ανέκαθεν οι διοικήσεις που ήθελαν να χρυσώσουν το χάπι σε όσους απομάκρυναν από την ενεργό δράση τούς τοποθετούσαν σε παρόμοια πόστα.