Ο αρχηγός της Εθνικής Μεξικού Ράφα Μάρκες και η Ντόρτμουντ τρολάρουν στα social media τον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την υπογραφή σειράς προεδρικών διαταγμάτων στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ με πρώτο εκείνο που προβλέπει την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. «Δεν υπάρχει τείχος που να μας σταματά αν πιστεύουμε στον εαυτό μας», έγραψε ο  Ράφα Μάρκες στο twitter και παρέπεμψε σε ένα βίντεο που τον δείχνει να σκοράρει με φάουλ την εποχή που έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, περνώντας την μπάλα πάνω από το τείχος των αντίπαλων παικτών.

Ακόμα πιο δηκτικό ήταν το σχόλιο της Ντόρτμουντ. Το γήπεδο της γερμανικής ομάδας, το περίφημο Βεστφάλεν, διαθέτει το μεγαλύτερο πέταλο οργανωμένων οπαδών στον κόσμο. Σε κάθε παιχνίδι συγκεντρώνονται 25.000 φίλοι των Κιτρινόμαυρων που παρουσιάζουν εντυπωσιακά «κορεό».

Η συγκεκριμένη εξέδρα είναι γνωστή και ως «Κίτρινο τείχος». «Το μόνο τείχος στο οποίο πιστεύουμε», ήταν το μήνυμα της Ντόρτμουντ με αποδέκτη τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Τραμπ πραγματοποιεί την υπόσχεσή του και ανεγείρει τείχος στα νότια σύνορα, από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού, σε μία απόσταση 3.200 χιλιομέτρων, για να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στις ΗΠΑ.