Στην πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο, ο Ολυμπιακός έκανε την τοπική Αρμάνι να μοιάζει με τοπ μόντελ στην πασαρέλα και όχι με την ουραγό ομάδα της Ευρωλίγκας.

Ακόμα και ο ιδιοκτήτης της ιταλικής ομάδας –ο Τζιόρτζιο Αρμάνι –δεν πίστευε στα μάτια του από την εκπληκτική απόδοση του συγκροτήματος του Γιάσμιν Ρέπεσα, που άγγιξε την κατοστάρα διαλύοντας τους υπερόπτες πρωταθλητές Ελλάδας (99-83)!

Το αρνητικό σερί των Πειραιωτών συνεχίστηκε φέτος στην Ευρωλίγκα, όπου ενώ έχουν πετύχει τεράστιες νίκες σε δύσκολες έδρες (Βαρκελώνη, ΟΑΚΑ, Βιτόρια, Κωνσταντινούπολη) αλλά και στο γήπεδό τους (με Φενέρ, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό), τα κάνουν θάλασσα κόντρα στους ουραγούς, έχοντας χάσει και από τους τρεις, που ήδη έχουν αποκλειστεί (Μακάμπι, Γαλατά και Αρμάνι Μιλάνο)!

Οι 99 πόντοι που δέχθηκε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός αποτελούν τη χειρότερη αμυντική επίδοση της ομάδας, όχι μόνο επί εποχής Σφαιρόπουλου (η προηγούμενη ήταν οι 98 πόντοι πέρυσι στη Χίμκι), αλλά γενικότερα στην τελευταία δεκαετία, από τους 101 πόντους (101-95 όμως) που είχε δεχθεί στο μακρινό 2006 από τη Μακάμπι.

Και να φανταστεί κανείς ότι πήγε ψυλλιασμένος ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο γνωρίζοντας ότι οι γηπεδούχοι, που προέρχονταν από 10 συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα πριν από το ματς με τη Γαλατά την περασμένη εβδομάδα, έχουν ελπίδα μόνο αν τους δώσεις ρυθμό και πάνε σε υψηλό σκορ.

Η πειραϊκή ομάδα με άμυνα από… βούτυρο, όχι μόνο έκανε όλα αυτά τα λάθη μαζεμένα αλλά και μεταξύ άλλων έχρισε ήρωα τον Νταβίντε Πάσκολο, των 3,5 πόντων μέσο όρο, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος του αγώνα με 15 π., 6 ριμπ., 3 ασίστ, 1 κλέψιμο. Την ώρα που οι παίκτες του Σφαιρόπουλου (τους οποίους παρακολουθούσαν από κοντά ο εκ των προέδρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Ντάνιελ Χάκετ) πέταξαν στα σκουπίδια τα 21 επιθετικά ριμπάουντ με τα οποία ισοφάρισαν το καλύτερο ρεκόρ τους.

Αρμάνι Μιλάνο: ΜακΛιν 10, Χίκμαν 2, Καλνιέτις 5 (1 τρ., 4 ασ.), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 12 (1), Μάτσβαν 15 (1 τρ., 6 ρ.), Πάσκολο 15 (4/5 δίπ., 1/2 τρ. , 6 ρ.), Τσιντσιαρίνι 7, Σάντερς 10, Σίμον 16(2 τρ., 5 ρ., 7 ασ.).

Ολυμπιακός: Γκριν 10 (2), Μπιρτς 11 (8 ρ.), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 8 (0/4 τρ., 4 ασ., 5 λ.), Γουότερς 4, Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 16 (4/9 δίπ., 2/3 τρ.), Παπανικολάου 11 (1 τρ., 8 ρ.), Μάντζαρης 9 (3/4 τρ.), Λοτζέσκι.