Ο χειρότερος εφιάλτης του Γιουσέιν Μπολτ έγινε πραγματικότητα χθες, με αποτέλεσμα να μετράει πλέον 8 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε την οριστική αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα της Τζαμάικας στη σκυταλοδρομία 4Χ100 του Πεκίνου (2008), καθώς είχε βρεθεί θετικός ο Νέστα Κάρτερ, στην ουσία methylhexaneamine.

Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε διχογνωμία, καθυστέρησε ιδιαίτερα η τελεσίδικη απόφαση, αλλά με τον Ντένις Οσβαλντ πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής που αποφάσιζε μετά τον επανέλεγχο των κατεψυγμένων δειγμάτων οκταετίας, η Τζαμάικα δεν είχε καμία τύχη και όλη η ομάδα ακυρώθηκε.«Αν και θα μου ραγίσει η καρδιά αν ισχύσει κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι απλό να δουλεύεις τόσα χρόνια για να γίνεις χρυσός ολυμπιονίκης, θα σεβαστώ την απόφαση και θα επιστρέψω το μετάλλιο» είχε πει προφητικά στο Ρίο ο σούπερμαν της Τζαμάικας, πριν μάλιστα τρέξει στον τελικό της σκυταλοδρομίας.

Πλέον θα πρέπει να περιμένει και τον επανέλεγχο των δειγμάτων του 2012 και του 2016 για να κάνει την τελική του καταμέτρηση.

To 2o μεγάλο όνομα που έχασε χθες δύο μετάλλια (!) από τους αγώνες του Πεκίνου ήταν η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα, στην περίπτωσή της όμως, σε αντίθεση με του Μπολτ, η ευθύνη είναι δική της και μόνο.