Ο άνθρωπος που ήξερε καλύτερα από όλους τον Σωκράτη Διούδη τον νίκησε εκεί προς το φινάλε και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με την ισοπαλία – μισή πρόκριση (1-1) από το Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον μαχητικό Αρη.

Στο ντεμπούτο του ο ιρανός επιθετικός, που ήταν συμπαίκτης με τον τερματοφύλακα του Αρη στη Νέα Σμύρνη, βρήκε δίχτυα από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι, δείχνοντας γενικότερα με την εμφάνισή του πως σύντομα ο (άτυχος χθες) Καρντόσο θα βλέπει συχνότερα πάγκο…

Μπορεί οι Πειραιώτες να πήραν αβαντάζ πρόκρισης στα προημιτελικά (σε αυτό το σύστημα Κυπέλλου με διπλούς αγώνες που εξυπηρετεί μόνο τις τηλεοπτικές απαιτήσεις και μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες έκπληξης) αλλά ο Αρης του Νίκου Αναστόπουλου που προηγήθηκε με αυτογκόλ του Φιγκέιρας στο 13′, έκλεψε την παράσταση βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό, που γλίτωσε προς το φινάλε (81′) και μάλιστα θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αν ο κορυφαίος του αγώνα, ο τερματοφύλακας του Αρη, Διούδης, δεν έκανε μια ακόμα σωτήρια επέμβαση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων σε εξαιρετικό φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.

Νωρίτερα ο κίπερ των γηπεδούχων είχε σταματήσει κάθε προσπάθεια (με μεγάλες αποκρούσεις) του Οσκαρ Καρντόσο, έχοντας σε μία σύμμαχο το δοκάρι, αλλά και του Ανσαριφάρντ και του Σισοκό, που επίσης έκανε ντεμπούτο όπως και ο νεαρός Νικολάου.

Οι Πειραιώτες, αν και έχασαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο άρχισαν να απειλούν κυρίως μετά το 70ό λεπτό που και οι γηπεδούχοι έμειναν ορθώς με δέκα παίκτες όταν ο Ρόβας αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα για σκληρό φάουλ. Ο Αρης από την πλευρά του έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ζητώντας και πέναλτι του Ρέτσου στο 52′ στον Καπνίδη.

«Και τελικό Κυπέλλου να πάμε, αν δεν ανέβουμε, είμαστε αποτυχημένοι και εγώ θέλω να φύγω μέρα από την ομάδα και όχι νύχτα» είπε με νόημα ο τεχνικός του Αρη Νίκος Αναστόπουλος, δείχνοντας ότι το Κύπελλο δεν είναι προτεραιότητα για την ομάδα του. Από την πλευρά του ο Πάουλο Μπέντο δήλωσε άγνοια σε ερώτηση εάν κάποιοι έπαιξαν για τελευταία φορά (Μιλιβόγεβιτς).

Αρης: Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90+ Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (77′ Παυλίδης), Ντούνης.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Καμπιάσο (75′ Μιλιβόγεβιτς), Μπουχαλάκης (68′ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι, Μανθάτης (75′ Σεμπά), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.