Επρεπε να περάσουν 76 χρόνια για να καταφέρει η Θέλτα να επαναλάβει το κατόρθωμά της και να αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης από το Κύπελλο Ισπανίας, βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στο όνειρο των Μερένχες για το τρεμπλ. Η ομάδα του Βίγκο υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 τη Βασίλισσα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης χάρη στη νίκη της με 2-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η τελευταία φορά που η Θέλτα είχε αποκλείσει τη Ρεάλ ήταν το 1941.

Παίκτες της Βασίλισσας πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ. Ο Ντανίλο άνοιξε το σκορ για τη Θέλτα με αυτογκόλ στο 44′. Ο Ρονάλντο ισοφάρισε με εντυπωσιακό φάουλ στο 62′. Προηγουμένως (26′) κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι δύο φορές στην ίδια φάση. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά αστόχησε από το ένα μέτρο σε κενή εστία. Ο Βας στο 85′ έβαλε το τελευταίο καρφί στην κάσα της Βασίλισσας. Το γκολ του Λούκας στο 90′ απλά κράτησε τα προσχήματα για την ομάδα του Ζιντάν που δείχνει να μην πατά γερά στα πόδια της.

Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται με τον καταστροφικό μήνα Ιανουάριο που ακολούθησε ενός σπουδαίου σερί αήττητων αγώνων. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2015 επί ημερών Αντσελότι.

Η Σεβίλλη ήταν αυτή που έσπασε το αήττητο των 40 αγώνων της στις 15 Ιανουαρίου, για να ακολουθήσει τρεις ημέρες αργότερα η ήττα από τη Θέλτα στο Κύπελλο.