Οικογενειακός «εμφύλιος» στον τελικό του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη, καθώς η Σερένα θα αντιμετωπίσει τη Βίνους και βέβαια το ερώτημα είναι ποια θα υποστηρίξει η μαμά Ορασίν!

Τα δύο κορίτσια θα αναμετρηθούν σε τελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ ύστερα από οκτώ χρόνια. Τελευταία φορά ήταν στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2009, με νικήτρια τη Σερένα, κάτι που είχε συμβεί και στη Μελβούρνη το 2003. Συνολικά, έχουν αναμετρηθεί 27 φορές και η Σερένα προηγείται με 16-11. Σε περίπτωση που νικήσει αύριο θα φτάσει τους 23 τίτλους σε Γκραν Σλαμ και θα ξεπεράσει τη Στέφι Γκραφ. Για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε την καταπληκτική 34χρονη Μιρχάνα Λούσιτς-Μπαρόνι από την Κροατία με 6-2, 6-1. Η Βίνους νίκησε τη συμπατριώτισσά της Κόκο Βαντεγουέι με 6-7, 6-2, 6-3.

«Θα αντιμετωπίσω την αδελφή μου, είναι μία περίεργη κατάσταση, αλλά είμαστε μία οικογένεια και αυτό δεν χαλάει. Και για τις δύο ήταν ένα όνειρο να αγωνιστούμε στον τελικό» σχολίασε η Σερένα. Η 36χρονη Βίνους έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που θα αγωνιστεί σε τελικό Γκραν Σλαμ μετά τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (Γουίμπλεντον 1994).«Ηθελα όσο τίποτα να δω τη Σερένα στην απέναντι πλευρά του γηπέδου» είπε η Βίνους.

Ο καταπληκτικός Ρότζερ Φέντερερ, παρότι είχε λείψει έξι μήνες από τα γήπεδα, κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να νικήσει στον ελβετικό «εμφύλιο» τον Σταν Βαβρίνκα με 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3 και να προκριθεί στον τελικό. Ετσι, την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 18ο τίτλο του σε τουρνουά Γκραν Σλαμ και τον πρώτο μετά το Γουίμπλεντον το 2012.

Μάλιστα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία φιναλίστ από το 1974, όταν είχε αγωνιστεί στον τελικό του αμερικανικού Οπεν ο 39χρονος Κεν Ρόσγουολ. «Είναι αληθινό. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα στον τελικό και είναι υπέροχο που θα μείνω στη Μελβούρνη ακόμα λίγες ημέρες» είπε ο 35χρονος Ελβετός.