Οι ημέρες για την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο τελειώνουν και μαζί τελειώνουν οι ελπίδες των οπαδών του Παναθηναϊκού για την (μεταγραφική) ενίσχυση της ομάδας τους. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι ο ΠΑΟ έχει ξεμείνει από παίκτες, αφού κάποιοι αποτελούν ξένο σώμα και κάποιους άλλους δεν τους υπολογίζει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Επομένως, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία καθώς την ερχόμενη Τρίτη λήγει η προθεσμία.

Χθες βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα του Ιούρι Μεδέιρος (φωτογραφία) της Σπόρτινγκ Λισαβόνας που αγωνίζεται δανεικός στη Μποαβίστα. Οπως αποκάλυψε το sdna.gr, ο 22χρονος αριστεροπόδαρος μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα που αγωνίζεται και ενδέχεται να δοθεί από τη Σπόρτινγκ δανεικός σε άλλη ομάδα ή να παραμείνει στη Λισαβόνα. Από τον Παναθηναϊκό επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον για τον παίκτη, η περίπτωση του οποίου εξετάζεται σοβαρά.

Δύο «πρώην» οι στόχοι του ΠΑΟ

Πέρα όμως από τον Πορτογάλο, οι Πράσινοι κινούνται όπως μαθαίνω για δύο ακόμη παίκτες. Η πληροφορία τού «The Shot» αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός εντόπισε δύο παίκτες που του κάνουν για το ρόστερ του και υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορούν να προσφέρουν άμεσα. Ενας ακραίος που προφανώς θα καλύψει την άλλη πλευρά από εκείνη που θα καλύψει ο Μεδέιρος εφόσον προχωρήσει η περίπτωσή του (αν και ο Πορτογάλος μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα) και ένας φορ. Το πιπεράτο στοιχείο είναι ότι και οι δύο παίκτες έχουν παίξει στην Ελλάδα και γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει προτάσεις και περιμένει τις απαντήσεις τους.

Επομένως, η ανησυχία των οπαδών του Παναθηναϊκού για τη δυσπραγία των Πρασίνων στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα λάβει απαντήσεις, αφού ακόμη κι αν οι απαντήσεις των δύο είναι αρνητικές υπάρχουν εναλλακτικές, ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ που διαχειρίζεται ο νέος προπονητής της ομάδας.

Ο Αδωνις «κατεβαίνει» στις εκλογές της ΕΟΕ

Δεν είναι μόνο η μεταγραφική περίοδο που έχει μπει σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης. Είναι και οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Οσο πλησιάζουν τόσο κορυφώνεται η μάχη για την προεδρία που, ως γνωστόν, διεκδικούν ο Σπύρος Καπράλος και ο Ισίδωρος Κούβελος. Μια μάχη που με τα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά έχει προκαλέσει θλίψη σε παλιά μέλη της ΕΟΕ.

Η εκτίμηση είναι ότι διεξάγεται τεράστιο ντέρμπι, με τις δύο πλευρές να μοιράζονται τις ψήφους. Το σκορ είναι 14-14 και ο κάθε υποψήφιος προσπαθεί να τραβήξει ψηφοφόρους από την αντίπερα όχθη στη δική του. Στο παιχνίδι έχουν εμπλακεί και επιχειρηματίες που διατηρούν προσωπικές σχέσεις με τους υποψηφίους, αλλά το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει, όπως έμαθα, ευθεία κομματική παρέμβαση.

Στις ομοσπονδίες συζητείται έντονα ότι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει αρχίσει περιοδεία για συναντήσεις με ομοσπονδιάρχες. Μιλάμε για κανονική προεκλογική εκστρατεία που πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης για χάρη του Ισίδωρου Κούβελου. Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάθει νευρικό κλονισμό διότι ο Στέλιος Αγγελούδης –πιστός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου –έχει συμπράξει με τον Ισίδωρο Κούβελο, γι’ αυτό άμεσα θα συνεδριάσει ο αθλητικός τομέας του κόμματος προκειμένου να αποφασίσει πώς πρέπει να χειριστεί το θέμα.

Ηράκλειο ξανά

Στο μπάσκετ η λάμψη της Ευρωλίγκας και η απαξίωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (για τον οποίο αύριο κατόπιν σύσκεψης ΕΟΚ, ΠΑΟ και Αρη θα ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο) μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Το κοντράστ έντονο. Μαύρο από τη μια, λευκό από την άλλη.

Ομως υπάρχουν κάποιοι που κινούνται μεθοδικά και με σοβαρό πρόγραμμα και στόχους. Σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα για μια ομάδα που μπορεί να αποκτήσει γήπεδο πριν από την ΑΕΚ, η υπόθεση της οποίας φαίνεται πως κολλάει και μπορεί ο φάκελος να πάρει θέση δίπλα από εκείνον του Βοτανικού για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Βλέπει το ποδηλατοδρόμιο;

Η ομάδα, λοιπόν, που σας έλεγα είναι η ΑΕΚ. Μην μπερδεύεστε. Δεν σας τρολάρω. Απλά ο λόγος γίνεται για την μπασκετική ΑΕΚ. Ο νέος ιδιοκτήτης της Μάκης Αγγελόπουλος αποδεικνύει ότι έχει μεγάλα σχέδια. Λίγο μετά το κουίζ που σας είχα βάλει, ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδωσε συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε πως έχει δύο προτάσεις για να αποκτήσει η Βασίλισσα το δικό της γήπεδο.

Το ένα μπορεί να είναι το Γαλάτσι, που όμως έχει πολλά θέματα. Το άλλο ποιο μπορεί να είναι; Κάποιος μου είπε ότι πρόκειται για το ΟΑΚΑ. Και εδώ είναι το ενδιαφέρον. Με τον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιεί το γήπεδο, είναι σχεδόν αδύνατον να πρόκειται για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Μήπως είναι το Ποδηλατοδρόμιο; Η ιδέα είναι ριζοσπαστική, αλλά εφικτή και πανέξυπνη, καθώς μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ και να προσφέρει μια καυτή έδρα στην ΑΕΚ, ενώ εξίσου εύκολο η ποδηλασία μπορεί να αποκτήσει αλλού σπίτι.

Αλλάζουν οι συσχετισμοί

Οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν είναι μακριά. Η Επιτροπή Εξομάλυνσης προχωράει το έργο της, οι διαπραγματεύσεις σιγά σιγά καταλήγουν οριστικά στο πλαίσιο που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας και ακολούθως θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Ομως οι συσχετισμοί μαθαίνω πως αλλάζουν – μήπως άλλαξαν ήδη. Τα μέτωπα έχουν ρήγματα…

Κουίζ

Μεγάλο αθλητικό και κοσμικό γεγονός θα ζήσει η αθηναϊκή νύχτα το καλοκαίρι. Ενας σουπερστάρ του μπάσκετ, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, θα παντρευτεί και ετοιμάζεται τρικούβερτο γλέντι.

Μαθαίνω πως η βραδιά θα είναι μαγική και πλήθος κόσμου θα έρθει για την τελετή και το πάρτι που θα ακολουθήσει και θα πραγματοποιηθεί στα νότια. Ποιος είναι ο γαμπρός;