Είναι ξεκάθαρο πως στη Λίγκα δεν πρέπει να νιώθουν άνετα με όσα συμβαίνουν. Αρκετές ΠΑΕ γκρινιάζουν και ήδη ο Παναθηναϊκός είναι στα κάγκελα για τα τηλεοπτικά. Ποιος έχει, άραγε, την ευθύνη; Εδώ, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα δεδομένα και μετά να κρίνουμε με ψύχραιμη ματιά. Η Nova αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία τον πλέον αξιόπιστο επενδυτή για το εγχώριο ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια. Ρίχνει χρήμα και κρατά συνδρομητές, την ώρα που το ποδόσφαιρο ως προϊόν φθίνει. Η εμπορική αξία του πρωταθλήματος έχει μειωθεί, χορηγοί δεν υπάρχουν πουθενά και σε εποχές κρίσης η συνδρομητική πληρώνει τη Λίγκα και έτσι έχουμε κεντρική διαχείριση. Μάλιστα, στις αρχές της περιόδου ήταν η τηλεόραση που φώναζε με τις απανωτές αναβολές του πρωταθλήματος. Ναι, αποφασίζει για όλα, ακόμη και για πρόγραμμα, στον αντίποδα όμως δεν έχει ενεργοποιήσει κάποια ρήτρα και, όπως λέγεται, φροντίζει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Επί της ουσίας, τώρα: στη Λίγκα αποφασίζουν για την κατανομή των εσόδων, στη διοργανώτρια θα έπρεπε να βρουν λύση και να γεφυρώσουν το χάσμα που τείνει να υπάρξει ανάμεσα στις ομάδες και τη Nova. Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι ζούμε σε άλλες δεκαετίες και μπορούν να κάνουν ακροβατικά, ευελπιστώντας στην έλευση χορηγών που όμως δεν φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει η τηλεόραση να έχει λόγο παντού και πάντα.

Τζούντο

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στα ενδότερα του αθλήματος. Και μην ξεχνάμε ότι το τζούντο είναι ολυμπιακό, μας έχει φέρει μετάλλια, συνεπώς δεν πρέπει να το θυμόμαστε κάθε τέσσερα χρόνια ή μόνο στις μεγάλες διοργανώσεις. Λοιπόν: η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας απέλυσε τον προπονητή Νίκο Ηλιάδη, πατέρα του Ηλία, ο οποίος με επιστολή του αναφέρεται στα κακώς κείμενα (κατά τη γνώμη του βέβαια). Καταγγέλλει αρκετά και σοβαρά ο πρωταθλητής μας. Οπότε το ερώτημα είναι αν ισχύουν όλα αυτά και, φυσικά, αν όλα γίνονται στον βωμό μιας ψήφου, γιατί στο βάθος υπάρχουν οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΟΕ. Μπορεί όλα να είναι παιχνίδια και συσχετισμοί;

Πρόκριση

Είχαμε κάνει προ διημέρου αναφορά στο παιχνίδι πινγκ-πονγκ ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Η νίκη ήρθε (3-0), μαζί και η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού για τους έλληνες αθλητές που πρώτευσαν στον όμιλο. Αλλά τα διεθνή Μέσα δεν εστιάζουν ακριβώς εκεί, αλλά στο πού διεξήχθη το ματς: σε ένα βοηθητικό γηπεδάκι. Αν κάποτε αντιληφθούμε πόσους πόντους χάνουμε με την κακή μας εικόνα, κάτι μπορεί να αλλάξει.

ΠΑΟΚ

Πολλές αλλαγές για τον Ιβιτς ενόψει της αποψινής ρεβάνς με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο. Το 2-0 στο Αγρίνιο αφήνει περιθώρια για πειράματα στον Σέρβο και το ενδιαφέρον είναι ότι θα δοθεί χρόνος συμμετοχής στον Πρίγιοβιτς. Ενας κυνηγός που ήρθε πρόσφατα και καλείται να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί η (νέα) ομάδα του.