Τελικά θέλουμε ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα τις ιδιωτικοποιήσεις; Τι πιστεύετε;

Ολοι, όχι μόνο οι έλληνες πολίτες, αλλά συνολικά το πολιτικό σύστημα, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης με την εισροή ξένων κεφαλαίων και την ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων που έρχονται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα, εφόσον υπάρχει ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα πάρει τις ευλογίες της κυβέρνησης, η προσωπική πολιτική βούληση έρχεται δεύτερη. Σε μια προηγμένη κοινωνία η προσωπική πολιτική βούληση δεν επιτρέπεται να επηρεάζει ένα υψηλότερων στόχων για τη χώρα πρόγραμμα. Το Ταμείο αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει την κυβερνητική οδηγία συλλογικά και η όποια ατομική παρέμβαση από πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να περιορίζεται και να καθοδηγείται μόνο με γνώμονα το συμφέρον του έλληνα φορολογουμένου. Πάντα θα υπάρχει χώρος συζήτησης, πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις και είναι σεβαστές. Πρέπει όμως οι συζητήσεις αυτές να γίνονται στη σωστή στιγμή και μέσα σε θεσμικά πλαίσια, όπως οι δημόσιες διαβουλεύσεις, που εξασφαλίζουν ότι η όποια άποψη ακούγεται και λαμβάνεται υπόψη.   

Εφόσον μια σειρά ποσοστών ΔΕΚΟ παραμείνει στο ΤΑΙΠΕΔ προς ιδιωτικοποίηση, ποια assets θα μεταφέρετε στο Υπερταμείο; Εχουν ακουστεί, για παράδειγμα, τα ΕΛΤΑ.

Τα ΕΛΤΑ, όπου εμείς έχουμε μόνο τα δικαιώματα ψήφου, όχι την κυριότητα των μετοχών, είναι μια ζημιογόνος εταιρεία. Εχουμε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Οικονομικών και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για την εξεύρεση λύσεων και εφαρμογή τρόπων και νέων διαδικασιών που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει την ενίσχυση της θέσης των κρατικών εταιρειών μέσα από την υγιή οικονομική τους ανάπτυξη, από τη διεύρυνση του σκοπού λειτουργίας τους, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και αποδοτικές και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους πέρα από τα όρια της ελληνικής αγοράς.