Ενημερωτικό σημείωμα για όσα «ΔΕΝ γράφει» το non paper του Μαξίμου για την Εξεταστική εξέδωσε χθες το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την κόντρα με την κυβέρνηση επί του πορίσματος της Επιτροπής.

«Αφοσιωμένο στην προσπάθειά του να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, το Μαξίμου “ξεχνά” να αναφέρει: Πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, το 2010 ζήτησε με προσωπική του επιστολή τον δανεισμό του κόμματός του με πολιτικά και όχι τραπεζικά κριτήρια.

Οτι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έκανε διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητες εταιρείες, βάζοντας σε απόλυτη τάξη τα οικονομικά του, όταν οι λοιποί κρύβονται. Οτι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ψηφοφορία αρνήθηκαν να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής ο μόνος έλληνας πολίτης που παραδέχθηκε ευθεία διαπλοκή με την κυβέρνηση, ο δημοσιογράφος Αρης Δαβαράκης, που είχε δηλώσει δημόσια, τον περασμένο Νοέμβριο, ότι είναι έμμισθος υπάλληλος του κ. Παππά!» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό σημείωμα.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν πως ένα ακόμη στοιχείο που αγνοήθηκε σκοπίμως είναι ότι «όπως αποδείχθηκε (στην Εξεταστική) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που (ως ΕΑΡ) έχει ωφεληθεί από γενναίο κούρεμα των οφειλών του (60%) προς τις τράπεζες. Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ που “κουνάει το χέρι” για δήθεν ακάλυπτα δάνεια αρνήθηκε πεισματικά να παραχωρήσει προσημείωση υποθήκης στο κτίριο της Κουμουνδούρου». Υστερα και από αυτό, πάντως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένω τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα συζητηθεί το τελικό πόρισμα.