Θαύματα, ως γνωστόν, δεν γίνονται. Αυτοκριτική, όμως, γίνεται. Τουλάχιστον από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Ο Αδωνις Γεωργιάδης αιφνιδίασε χθες τους διαδικτυακούς του φίλους καθώς ανάρτησε στο facebook μακροσκελές κείμενο στο οποίο ζητούσε, με αφορμή την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος, συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τη στάση ανοχής που είχε δείξει απέναντι σε αντισημιτικές απόψεις στο παρελθόν.

Αποκηρύσσω τον Πλεύρη

«Είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι’ αυτό τον λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα. Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη» έγραψε ο Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «το ολοκαύτωμα του εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκαν η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».

Εμαθα πολλά, αργότερα…

Μάλιστα, σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια έχει μάθει πολλά για τον εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η γνώση είναι δύναμη, επομένως και η αυτοκριτική… καλοδεχούμενη!