Το σκηνικό που έζησε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα, το Καζάν, τη Μαδρίτη, στο Αμπντί Ιπεκτσί, βίωσε ξανά χθες το βράδυ η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στη Χάλα Πιονίρ με αντίπαλο τον εκπληκτικό Ερυθρό Αστέρα. Αν και όλη η Ευρώπη (και από ακόμη πιο πέρα) γνωρίζει ότι η έδρα των Σέρβων είναι η πιο κολασμένη της Ευρωλίγκας, οι Πράσινοι μπήκαν ανέτοιμοι πνευματικά και βρέθηκαν να χάνουν με 16-0, ωστόσο αντέδρασαν (4-17 επιμέρους σκορ), κράτησαν την επαφή με το σκορ, αλλά στο τέλος έχασαν τον ορίζοντα από τα μάτια τους και γνώρισαν την 8η ήττα (72-66) μακριά από το ΟΑΚΑ.

Στο τελευταίο 5λεπτο (66-63) ο Παναθηναϊκός υπέπεσε από το ένα λάθος στο άλλο, δεν μπόρεσε να φθάσει στο καλάθι του Ερυθρού Αστέρα ώς τα τελευταία 56” (70-63) και γνώρισε την ήττα, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία να κάνει μεγάλη εκτός έδρας νίκη που θα αύξανε τις πιθανότητες για μια θέση στην 4άδα. Εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας δικαιούται να ονειρεύεται ότι μπορεί να βρεθεί ύστερα από το σερί 7-0 που έχει να επιδείξει, τη σκληρή έδρα και τη χημεία που διαθέτει.

«Στα τελευταία λεπτά παίξαμε τόσο άσχημα όσο στην αρχή. Ημασταν κακοί στην άμυνα επιτρέποντας στον Σιμόνοβιτς να πετύχει δύο λέι απ στο ένας εναντίον ενός. Νομίζω ότι το κλειδί του αγώνα ήταν η απόδοσή μας στα έξι πρώτα λεπτά καθώς και τα τελευταία» δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά το ματς, που ήταν το ματς της ζωής του Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος με τα 5/5 τρ. που είχε (ολοκλήρωσε με 5/7) και συνολικά την παρουσία του έδωσε στον ΠΑΟ την ευκαιρία να φθάσει στο τέλος να διεκδικήσει το ματς. Τα πολλά λάθη των παικτών του Πασκουάλ όμως δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να εξαργυρώσει την ασύλληπτη εμφάνιση του Αμερικανού.

Στα άλλα αποτελέσματα της πρώτης δόσης της 20ής αγωνιστικής: Φενέρμπαχτσε – Γαλατάσαραϊ 85-80, Μακάμπι – Ούνικς 60-52.

Απόψε στο ΣΕΦ (21.00, ΕΡΤ2) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάμπεργκ και υποψιασμένος από την ήττα στη Γερμανία θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά 4άδας. Τα άλλα ματς: ΤΣΣΚΑ – Εφες, Νταρουσάφακα – Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο.