Ολα τα ωραία έχουν φινάλε που ενίοτε είναι πικρό. Οπως η ιστορία του Πανθρακικού, μιας ομάδας που μέχρι την περασμένη σεζόν ήταν ανάμεσα στους ισχυρούς. Χθες ανακοινώθηκε η αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Football League ένεκα οικονομικών προβλημάτων. Οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές έφεραν αφαίρεση βαθμών, οι διοικητικοί δεν κατάφεραν να βρουν λύση και αποφάσισαν το λουκέτο. Οριστικό. Μια ΠΑΕ που ανέβηκε τα σκαλιά των κατηγοριών μετείχε στο κλαμπ των δυνατών, έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες εμφανίσεις και απέσπασε θετικά αποτελέσματα, βρίσκεται στο ναδίρ. Ποιος ξέρει πότε και πού θα τη συναντήσουμε εκ νέου. Στη Football League αποδεικνύεται ότι αν ένας παράγοντας δεν βάζει χρήματα, τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα. Η καλή θέληση δεν αρκεί. Τα έσοδα είναι μηδαμινά, οι χορηγίες δεν υπάρχουν, το τέλος συχνά είναι αναπόφευκτο. Το εγχώριο ποδόσφαιρο πορεύεται μόνο με τις πλάτες των προέδρων. Αν κάποιος καταρρεύσει, τίποτα δεν μένει όρθιο.

Ενίσχυση

Ισως δεν πρέπει να σταθούμε αποκλειστικά στην απόκτηση του Αραούχο από την ΑΕΚ, καθόσον ναι μεν είναι χαρισματικός ο συγκεκριμένος κυνηγός, αλλά ουδείς γνωρίζει αν συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι στα Σπάτα. Πρόκειται όμως για σημαντική προσθήκη, από αυτές τις ενέσεις ποιότητας που χρειάζεται η ΑΕΚ. Τώρα η διοίκηση θυμάται τα παλιά και όσα οφείλει να κάνει. Ορισμένοι Ελληνες διαθέτουν ταλέντο και ουδείς μπορεί να προσπεράσει τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα, ακόμη ακόμη και τον ταλαντούχο Γιακουμάκη που έρχεται στο μέλλον. Το μείζον είναι να βρεθούν παίκτες αλλοδαποί με αξία. Εκεί θα γίνει η αληθινή διαφορά. Οχι λαβωμένοι και ευπαθείς σε τραυματισμούς, αλλά σιδερένιοι και με αντοχές.

Αννα

Κορυφαία σκοπεύτρια και –προφανώς –δεν περιμένατε τη στήλη για να τα μάθετε. Τα επιτεύγματά της μιλούν από μόνα τους. Καλή είναι ώρες ώρες η επανάληψη. Πρώτευσε σε μίτινγκ στο Μόναχο η Κορακάκη με αεροβόλο πιστόλι και συνεχίζει από κει που σταμάτησε: να πατά κορυφές.

Μάχη

Το πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Καυτανζόγλειο. Εκεί ο Ηρακλής υποδέχεται τη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα καλούνται να κάνουν το «δύο στα δύο», δηλαδή να αξιοποιήσουν το διπλό στη Βέροια και να κάνουν ένα βήμα σωτηρίας. Θα το πράξουν, μπορούν να καλύψουν λίγο από το χαμένο έδαφος; Οσο για τη Λάρισα, κοιτά προς τα κάτω και καλά κάνει, γιατί η απόσταση από τις επικίνδυνες θέσεις δεν είναι μεγάλη. Ντέρμπι γερό προμηνύεται.

Λούκα

Πήρε πολλά από τον Σέρβο ο Ολυμπιακός· ο χαφ ανέβασε την τιμή του, η πώληση πλησιάζει. Η Κρίσταλ Πάλας περιμένει και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ποσοστού μεταπώλησης, με τον Ολυμπιακό να αξιώνει περίπου 20%. Το ποσό, αν κλείσει το ντιλ, πρόκειται να φιξαριστεί κοντά στα 15 εκατ. Ισως έχουμε και νέο φλερτ με άσο του Ολυμπιακού αν έρθει δυνατή πρόταση για τον Ιντέγε από την Κίνα. Αλλωστε, ο Ανσαριφάρντ έδειξε ικανότητες στο Χαριλάου και μπορεί να κρατήσει τη θέση του βασικού