This is London calling. Ισως η πιο γνωστή φράση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, την οποία λέει η βρετανίδα παρουσιάστρια την ώρα που μιλάει με τη διοργανώτρια χώρα για την ψηφοφορία.
Οπως και να έχει, η συγκεκριμένη φράση ακούγεται εδώ και αρκετά χρόνια στα γραφεία του Ολυμπιακού και μάλιστα δεν περιορίζεται στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά σε πολλές πόλεις ή πιο σωστά γενικότερα στην Πρέμιερ Λιγκ (αλλά και τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας) με την οποία η διοίκηση των πρωταθλητών έχει δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις.
Είναι κοινό μυστικό πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποτελεί το πλέον ανταγωνιστικό της Ευρώπης, αλλά και ένα από τα πιο πλούσια, στο οποίο και κάνουν πάρτι οι χορηγοί προς όφελος των ομάδων που έχουν έσοδα τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ (από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς, εισιτήρια κ.λπ.) εκάστη, ακόμα και αυτές που υποβιβάζονται τελικά.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ακόμη και ομάδες κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, πρόσφεραν πακτωλό εκατομμυρίων για να αποκτήσουν τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς.
Θυμίζουμε ότι ένα ανάλογο ποσό με αυτό που θέλουν τώρα οι Πειραιώτες (15 εκατ ευρώ) είχαν αποκομίσει στην κορυφαία τους πώληση στη Βρετανία, τον Μήτρογλου στη Φούλαμ.
Ομως το κέρδος των πρωταθλητών στην περίπτωση του Μιλιβόγεβιτς , είναι ήδη μεγάλο και διαχρονικό.
Με τις ομάδες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος συναναστρέφονται οι κορυφαίοι μάνατζερ του πλανήτη και εκεί ακούγεται και το όνομα του Ολυμπιακού (μεγάλη διαφήμιση που ανοίγει πιο εύκολα και άλλες πόρτες μεταγραφών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες), που πήρε τώρα τον Σισοκό δανεικό από την Αστον Βίλα, ενώ από το ίδιο πρωτάθλημα έχουν έρθει στο Λιμάνι και άλλοι, είτε ως ελεύθεροι όπως ο Καμπιάσο (από τη Λέστερ) είτε με αγορά όπως έγινε με τον Νιγηριανό Ιντέγε (από τη Γουέστ Μπρόμ έναντι 5 εκατ. ευρώ) και τον Γερμανό Μάριν (από την Τσέλσι έναντι 3 εκατ. ευρώ).
Την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες δάνεισαν στη Νότιγχαμ Φόρεστ τον Παΐτιμ Κασάμι (ίσως επιστρέψει αν πουληθεί ο Μιλιβόγεβιτς), ενώ έβαλαν στα ταμεία τους κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Αρτούρ Μαζουακού στη Γουέστ Χαμ και περιμένουν άλλα 6.000.000 ευρώ τουλάχιστον εάν η Χάλ προχωρήσει το καλοκαίρι σε αγορά του Ομάρ (500.000 ευρώ το όφελος για τον Ολυμπιακό από τον εξάμηνο δανεισμό του, με τη ρήτρα αγοράς να οριοθετείται στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ). Η αγορά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει εφόσον η ομάδα του Σίλβα μείνει στην κατηγορία.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε σε αυτή τη στενή συνεργασία του Ολυμπιακού με τις αγγλικές ομάδες το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ (στην οποία είχε πουλήσει Αμντούν και Τζιμπούρ παλαιότερα με κέρδη σχεδόν 4.000.000 ευρώ), αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις με την Αρσεναλ και προσωπικά τον προπονητή της Αρσέν Βενγκέρ, όπου υπάρχει συνεργασία και στα θέματα των ακαδημιών.