Οταν ένας προπονητής έχει κατακτήσει ευρωπαϊκή κούπα, δικαίως τον μνημονεύουν οι πάντες. Συμβαίνει με τον Φερνάντο Σάντος και φυσικά ο Πορτογάλος έχει τη δική του παρουσία στην Ελλάδα. Σε συλλογικό επίπεδο, δύο φορές οδήγησε την ΑΕΚ χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει τίτλο πρωταθλήματος, μολονότι έφτασε σε απόσταση μιας ανάσας.

Το 2002 πήρε το Κύπελλο με την ΑΕΚ και επέστρεψε για διετή θητεία (2004-2006) όταν του έκανε νεύμα ο Ντέμης.

Ο ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. Αν θέλουμε να «ανοίξουμε» το θέμα, πάμε και στο μπάσκετ, όπου και κει υφίστανται χτυπητές επιστροφές. Εργο και τίτλους άφησε την περίοδο ’91’ -’96 στον Πειραιά ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ωστόσο, η δεύτερη θητεία του Ξανθού τη σεζόν 1999-2000 δεν ήταν αντίστοιχα επιτυχημένη.

Ο Πεδουλάκης έβαλε σε δρόμο τίτλου τον Παναθηναϊκό (2013) και εν πολλοίς εξουδετέρωσε τα ατού του Ολυμπιακού με την τακτική του. Οταν γύρισε, το 2016, το χρώμα του πρωταθλήματος ήταν το κόκκινο. Οσο για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, είναι ο μοναδικός ίσως με ξεχωριστά επιτεύγματα οσάκις οδηγούσε τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Αποκορύφωμα το γεγονός ότι έφτασε δύο φορές (1997, 2012) στην κορυφή της Ευρώπης! Ποιος του αρνείται το προσωνύμιο Σοφός;