Ολα κι όλα: ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι παντού γνήσιος πρωταθλητής! Τόσο με τους τίτλους που μάζεψε στο χορτάρι ως ποδοσφαιριστής και προπονητής όσο και με το πηγαινέλα σε συγκεκριμένους πάγκους.

Από το ’88 μέχρι το ’96 ήταν στην ΑΕΚ και γοήτευσε τους πάντες με το εκπληκτικό μάθημα ποδοσφαίρου που παρέδωσε. Οι τέσσερις τίτλοι πρωταθλήματος μάλλον ήταν λίγοι για τις ομάδες που παρουσίασε. Εφυγε με τις γνωστές συνθήκες, πήγε στον Ολυμπιακό, τίτλοι και κει. Οταν τελικά πίστεψε πως τα πράγματα ηρέμησαν με τον κόσμο, γύρισε στην ΑΕΚ (2002). Λάθεψε, τίποτα δεν ήταν όπως πριν, εργάστηκε δίχως αποτέλεσμα. Αλλά το 2004 που ξαναπήγε στο Λιμάνι κατέκτησε με άνεση το νταμπλ. Αποχώρησε, δοκίμασε αλλού την τύχη του, προτού επιχειρήσει εκ νέου να ξαναφτιάξει κάτι στην ΑΕΚ. Το 2008  ήταν το τρίτο του πέρασμα, έφυγε το 2010 και τώρα έχει τον ρόλο γενικού διευθυντή.

Μήπως, όμως, και ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν έκανε ενδιαφέροντα περάσματα από πάγκους; Ας ξεχάσουμε τις θητείες του (’99-2000 και 2001-’02) στον Ηρακλή. Και ας δούμε τις τρεις φορές που βρέθηκε στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, με τελευταία το 2015. Δεν έλαμψε στο πρωτάθλημα κι ας το πάλεψε πολύ, έχει όμως να θυμάται το Κύπελλο κατά το δεύτερο πέρασμά του (2003).

Και ακόμη τον σπουδαίο και στον πάγκο, Τάκη Λεμονή, που έφτασε στην κορυφή με τον Ολυμπιακό τόσο στην πρώτη (2000-2002) όσο και στη δεύτερη θητεία του (2006-2008). Με ωραίο ποδόσφαιρο μάλιστα και σωστή διαχείρηση προσωπικότητων. Οταν όμως μιλάμε για τον Ολυμπιακό, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε τους Κάζιμιρ Γκόρσκι και Αλκέτα Παναγούλια. Εκεί, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έκαναν σπίτι τους το Νέο Φάληρο και η συλλογή τίτλων αυξήθηκε χτίζοντας την αυτοκρατορία του Νταϊφά! Φεύγοντας και ερχόμενοι ξανά!

Θυμόμαστε,ασφαλώς και τον Γιάννη Ματζουράκη: σε ομάδες δεύτερης ταχύτητας του λόγου του, προφανώς γιατί πέραν του Ολυμπιακού δεν τον εμπιστεύτηκαν οι ισχυροί κι ας άξιζε μια ευκαιρία. Δύο φορές (δεκαετία του ’80) ήταν στο Αιγάλεω, δύο φορές (τα 80s και το 2011) βρέθηκε στην Καβάλα και τέσσερις (!) φορές στην Ξάνθη. Με τους Ακρίτες έχει ταυτίσει την προπονητική του σταδιοδρομία.