Υπάρχει ένας νεαρός πολιτικός, γέννημα – θρέμμα της Δρακογενιάς (κατά τη διατύπωση του περήφανου μπαμπά του), ο οποίος, ως φίλος του Πρωθυπουργού, ανέλαβε το θεάρεστον έργον να αλλάξει άρδην το τηλεοπτικό τοπίο και να ορθώσει μια καινούργια, σοσιαλιστική, επαναστατική και ριζοσπαστική διαπλοκή που θα μετατρέψει την ενημέρωση σε παράρτημα του Μεγάρου Μαξίμου –στο όνομα του λαού. Ονομάζεται Νίκος Παππάς και τα μουσολινικά σχέδιά του κατέρρευσαν μέσα στη χλεύη έπειτα από την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψαν τα σχέδιά του ως αντισυνταγματικά –με αποτέλεσμα 15.000 παιδιά νηπιαγωγείων να μην έχουν το γάλα τους, καθ’ όσον η κυβέρνηση επέστρεψε στους ανάλγητους καναλάρχες τα εκατομμύρια που είχαν πληρώσει για να πάρουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες τις οποίες επέτρεπε το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να διασκεδάσει την ήττα του, αλλά ήταν φανερό ότι πήρε δυσμενή μετάθεση στην εξορία, σε χώρο μακριά απ’ το κέντρο που ονομάστηκε ευσχήμως υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Περιφρονημένος από τον παλιό φίλο του, ταξίδεψε στην Αμερική (ελπίζω να συζήτησαν για το πουλέν του συνταξιδιώτη του Πάνου Καμμένου, τον περίφημο Ζωγράφο, ο οποίος εργάζεται για το υπουργείο Αμυνας σε ένα πρότζεκτ που θα μετατρέπει το νερό σε καύσιμο), έβαλε γραβάτα για να παραστεί στην ορκωμοσία Τραμπ και παρακάθησε σε δείπνο με τον γιο του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου –και εκεί, εξ επιφοιτήσεως, κατανόησε ότι το μέλλον είναι στο Διάστημα. Μετά την επιστροφή του στη χώρα, ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας και ετοιμάζεται να κατακτήσει το Διάστημα. Από ψηλά, όπως έλεγε ο τραγουδιστής, θα μοιάζει η Γη με ζωγραφιά –και δεν θα χρειάζεται να ασχολούμαστε με τη Μόρια, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι σχετική η αξία της ζωής.

Αλλά τι σημασία έχουν αυτά στη διαστημική εποχή. Κοσμοδρόμια, πύραυλοι, ούφο, αυτά αξίζουν –όλα τα μωρά στην πίστα. Και δυστυχώς δεν ζει ο Ευγένιος Σπαθάρης για να γράψει το ελληνικόν κωμικόν δράμα «Ο Καραγκιόζης αστροναύτης».