Το τερπνόν μετά του ωφελίμου –και πάνω στην επικαιρότητα, όσον αφορά το θέμα Τραμπ –συνδύασε η ΔΗΜΑΡ καθώς προχθές Σάββατο έκοψε την πίτα της για τον νέο χρόνο (δεν έμαθα ποιος κέρδισε το φλουρί), αλλά συνεδρίασε και η Κεντρική Επιτροπή που ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Μόλις πήρα στα χέρια μου την (καθιερωμένη) απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στάθηκα στο σχόλιό της για τη «νέα εποχή μετά την εκλογή Τραμπ», όπου αφού χαρακτηρίζει «την εκλογή Τραμπ ως ένα σοκ για όλους όσοι παλεύουμε για τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις» υπογραμμίζει:

«Φαίνεται πλέον ότι δεν επρόκειτο μόνο για μια προεκλογική ρητορεία καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ορκωμοσία του έπλεξε το εγκώμιο του εθνικισμού και του αμερικάνικου απομονωτισμού. Οι πρώτες του δε αποφάσεις κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς κανέναν σεβασμό στο περιβάλλον, στα δικαιώματα κ.ά.».

Και τι προτείνει η Αγίου Κωνσταντίνου; «Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως οι κοινωνίες πρέπει να είναι σε εγρήγορση με στόχο την προάσπιση των ελευθεριών, των δημοκρατικών κεκτημένων. Η αλλαγή πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή, τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας».

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά πρέπει να βρούμε και τον τρόπο ανατροπής όλων αυτών…