Τι και αν το χθεσινό παιχνίδι στη Βέροια μπορεί να ήταν το τελευταίο του στον Ολυμπιακό. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έβαλε και πάλι τα πόδια του (και το κεφάλι του) στη φωτιά και οδήγησε τους πρωταθλητές σε νίκη (2-1) στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Με κεφαλιά στο 35′ (από σέντρα του Μάριν) έκρινε το αποτέλεσμα, με το οποίο οι πρωτοπόροι αύξησαν σε 13 τους βαθμούς της διαφοράς από τους δεύτερους Πανιώνιο και Ξάνθη (και ενδεχομένως τον ΠΑΟΚ εάν πάρει το εξ αναβολής ματς με τη Λάρισα), πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο ο Πάουλο Μπέντο, αν και γνώριζε ήδη τις βαθμολογικές απώλειες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, δεν άλλαξε στο ελάχιστο το πλάνο του για τα ταλέντα από την ακαδημία του συλλόγου, κάτι για το οποίο δικαιώνεται πανηγυρικά.

Μετά το Κύπελλο ο Νικολάου έκανε ντεμπούτο και σε αγώνα πρωταθλήματος (βασικός μάλιστα), παίζοντας μαζί με Ρέτσο και Ανδρούτσο, και ήταν πολύ καλός. Οπως και ο Ανδρούτσος που ίσως στη φάση του αγώνα (και με το σκορ στο 1-1 στο 29′) πρόλαβε με καθοριστικό τάκλιν τον κορυφαίο παίκτη της Βέροιας, τον Σαρπόνγκ, που ετοιμαζόταν να σκοράρει σε κενή εστία καθώς ο Καπίνο είχε χάσει την μπάλα και ο Καπετάνος είχε βγάλει τη σέντρα. Ο νεαρός χαρακτήρισε ίνδαλμά του τον Μιλιβόγεβιτς.

«Ο Ολυμπιακός αλλά και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ μεγάλα ταλέντα, αλλά πώς θα τα δεις εάν δεν παίζουν; Αυτός είναι ο στόχος μας, να τους δίνουμε τις ευκαιρίες» τόνισε ο Μπέντο που είδε και πάλι τον Σεμπά να κάνει ένα μεστό παιχνίδι και να βγάζει τη σέντρα στο γκολ του Φορτούνη με κεφαλιά (στο 10′ έκανε το 1-0).

Είδε βέβαια και πάλι τις αδυναμίες στα πλάγια, κυρίως της άμυνας, όπου δέχτηκε πίεση και από εκεί ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης με τον Σαρπόνγκ (24′).

«Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια των παιδιών κόντρα στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος» είπε από την πλευρά του ο τεχνικός των γηπεδούχων Απόστολος Τερζής.

Βέροια: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (79′ Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72′ Μπελαΐντ), Ασίγκμπα (46′ Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Μάριν (61′ Ελιουνούσι), Φορτούνης (90’+ Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ιντέγε (83′ Καρντόσο).