Επιλογές

Για όσους εργάζονται στα «ΝΕΑ», ένα συναίσθημα υπάρχει για να μας ταξιδέψει. Το πού θα φτάσουμε, οι αντοχές μας θα κρίνουν. Χάρτης και πυξίδα δεν υπάρχουν, ούτε προγραμματισμός. Αλλά στον κυκεώνα των εξελίξεων, κάποιοι επιλέγουν (ίσως) να αγωνίζονται μάταια παρά να ζουν μάταια. Αξίζουν την προσοχή. Οπως προσεκτικά πρέπει να δούμε και θέματα διαφορετικά, που τούτη η εφημερίδα και η γωνιά πάντα φρόντιζε να επιλέγει και να αναδεικνύει: το ξύλο στο γυναικείο (!) πρωτάθλημα μπάσκετ και τις μπουνιές που έπεσαν ανάμεσα σε παίκτριες του Παναθηναϊκού και του Πρωτέα στη Βούλα. Δι’ ασήμαντον αφορμήν, όπως θα έλεγαν και οι παλαιότεροι, ή για ένα φάουλ που δεν δόθηκε. Μα, ξύλο και γροθιές από τα κορίτσια; Ή ακόμη ακόμη, το ντου οπαδών στο ματς της Β’ Εθνικής στο μπάσκετ ανάμεσα στο Μαρούσι και την Κηφισιά. Ναι, γειτονικό ντέρμπι ήταν, αλλά όταν βλέπεις κόσμο απρόσκλητο στο παρκέ, κάποια όρια ξεπεράστηκαν. Οταν το ποδόσφαιρο σκεπάζει τα πάντα σε επίπεδο επικαιρότητας, κάποια φάουλ στο μπάσκετ αξίζει να επισημανθούν: γιατί στα μάτια μας είναι αντιαθλητικά!

Μνήμη

Πόσο μέλλον έχει κάποιος όταν δεν θυμάται τα μεγάλα που τον σημάδεψαν; Ας δούμε τον Παναθηναϊκό. Πριν από λίγες ημέρες έχασε τον Πανάκη και όταν έγινε η κηδεία του ξεχωριστού ποδοσφαιριστή, τον τίμησαν τόσο εκπρόσωποι της ΑΕΚ, όσο και του Ολυμπιακού. Γιατί, πολύ απλά, τον παραδέχονταν. Χθες, διεξήχθη το ματς του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό. Χάθηκε ο κόσμος στη μνήμη του Πανάκη να φορέσουν οι ποδοσφαιριστές μαύρα περιβραχιόνια; Ο Βαγγέλης Πανάκης υπήρξε εμβληματική μορφή του Τριφυλλιού. Αν ορισμένοι στη διοίκηση ή στον ευρύτερο οργανισμό του ΠΑΟ το λησμονούν, ας φροντίσουν να το πληροφορηθούν πάραυτα.

Βίκτωρ

Απορία με αφορμή το φλερτ του Παναθηναϊκού με τον Κλωναρίδη. Οταν τον άφησαν ελεύθερο είχαν δίκιο στη Λεωφόρο ή τώρα; Ακόμη περισσότερο: τόσο πολύ έλαμψε στη θητεία του με τον ΠΑΟ ο εξτρέμ και τον ζαχαρώνουν ξανά;

Μπέντο

Ανεξάρτητα με τι ακούει δεξιά ή αριστερά, προχωρά ακάθεκτος στο πλάνο του. Χωρίς να εντυπωσιάζει ο Ολυμπιακός, μετρά τις εβδομάδες για να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος. Με βάση, πάντα, τα νιάτα. Βιάνα, Καπίνο, Νικολάου, Ρέτσος. Γνωρίζετε πολλούς να εμπιστεύονται την πιτσιρικαρία για αμυντική γραμμή; Ο πορτογάλος κόουτς τολμά και δημιουργεί υπεραξία για τους νεαρούς, συν φυσικά τον Ανδρούτσο. Τουλάχιστον, αυτό μόνον οι εμπαθείς μπορούν να το αρνηθούν.

Βόλεϊ

Το πρόσωπο της βραδιάς στον τελικό του Λιγκ Καπ ήταν ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς. Οχι τόσο ως ο κορυφαίος του αγώνα, αλλά επειδή χάρισε το έπαθλο του MVP στον φίλο του Ολυμπιακού Γιάννη Αλαμπασύνη που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ αφιέρωσε τον τίτλο του MVP στον Αγκάμεζ.

Μαρκόπουλο

Αρχικά ζέστη και μετά κρύο είχε το περασμένο Σάββατο για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το κρύο, αυτονόητο, καθ’ όσον το 0-0 της ΑΕΚ στην Ξάνθη δεν μπορεί επ’ ουδενί να θεωρηθεί επιτυχία. Νωρίτερα, όμως, βρέθηκε στον Ιππόδρομο και γεύτηκε μια συναρπαστική νίκη που πήρε ο Πικαπόκετ, άλογο της ιδιοκτησίας του. Αμέσως δέχθηκε τα συγχαρητήρια του αντιπροέδρου της εταιρείας Ιπποδρομίες (θυγατρική της ΟΠΑΠ) Σπύρου Φωκά. Ηταν το μόνο κιτρινόμαυρο που κυριάρχησε!