Σπεύδει μήπως και κάνει κάποιες μεταγραφές ο Παναθηναϊκός. Δίχως να έχει πολλά χρήματα να διαθέσει, κοιτά λύσεις που θα τον βοηθήσουν να βελτιώσει την εικόνα του. Φαίνεται όμως ότι κυνηγά κάποιο λαχείο, αν κρίνουμε από τα ονόματα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Εχουμε και λέμε, λοιπόν: ανακοινώθηκε η επιστροφή του Κλωναρίδη –από χθες το είχαμε αναφέρει ότι αναμένεται η επιστροφή-δανεισμός του ομογενούς εξτρέμ από τη Λανς. Παράλληλα, παίζει το ενδεχόμενο για τρεις επιπλέον μεταγραφές. Ινκόγκνιτο έφτασε ο μεσοκυνηγός Αλτμαν από το Ισραήλ, ακούγεται ξανά το όνομα του Μασούντ, ενώ συζητείται και η περίπτωση μέσου ή κυνηγού. Και μέσα σε όλα επισημοποιήθηκε η παραμονή του Μπεργκ έως το 2019. Η κλάση πάντα ανταμείβεται και ο Σουηδός είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτουν στη Λεωφόρο.

Μίλι

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει τον νου σε παίκτες κατά βάση φθηνούς, ο Ολυμπιακός διαπιστώνει ότι τα εκατομμύρια χορεύουν γύρω από το Λιμάνι. Για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η ικανότητά του να πουλά ακριβά και αυτό συμβαίνει όταν μια ομάδα δεν καίγεται να παραχωρήσει τα ασημικά της. Εν προκειμένω, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μοιάζει σωστός στο πώς διαχειρίζεται την υπεραξία που δημιουργεί ο Ολυμπιακός στους άσους του και φροντίζει να τους δίνει στην υψηλότερη δυνατή τιμή. Είτε χτίζοντας καλές σχέσεις μαζί τους, είτε ανοίγοντας διαύλους με κορυφαίους ατζέντηδες. Η πώληση του Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας λέει πολλά από μόνη της. Χωρίς να είναι η μοναδική, με δεδομένο ότι όσοι ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια έφυγαν αργά ή γρήγορα γεμίζοντας με ευρώ τα κόκκινα ταμεία.

Και αν θέλετε κάτι ακόμη, ιδού: ο Καραμάνος, που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στη Φούλαμ. Ηταν δανεικός στη Φερεϊρένσε της Πορτογαλίας, αλλά οδεύει προς την Τσάμπιονσιπ. Δηλαδή, στον Πειραιά θα λάβουν χρήματα και από παίκτη που δεν άφησε το στίγμα του. Τι καλύτερο στο επιχειρηματικό κομμάτι μπορεί να υπάρξει;

ΠΑΟΚ

Στην Τούμπα κατέφθασε ένας ακόμη μεσοκυνηγός, ο Βραζιλιάνος Ενρίκε. Κάνοντας, συνεπώς, ταμείο, αντιλαμβανόμαστε ότι ναι μεν έφυγαν οι Ροντρίγκες και Περέιρα, αλλά ο Ιβιτς διαθέτει επαρκείς λύσεις για τη γραμμή κρούσης. Και μάλιστα ιδιαίτερα αξιόπιστες, όπως είναι ο Ενρίκε, ο Ουάρντα και ο Πρίγιοβιτς. Οι δύο πρώτοι μπορούν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, ο Ελβετός να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα. Κάπου εδώ βρίσκεται και το κλειδί για να ανέβει παραπάνω στη βαθμολογία μια ομάδα που όντως αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο.

Γκόρντον

Μεταγραφές κάνουν και στο μπάσκετ, εν προκειμένω ο Αρης. Εφερε τον αμερικανό γκαρντ με την προοπτική να τον ενισχύσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου. Πολυσύνθετος παίκτης, ικανός αμυντικός, τον πρωτογνωρίσαμε με τη φανέλα του Αμαρουσίου και αργότερα με αυτή του Ολυμπιακού.