Ο Ιανουάριος έθεσε τη Λίβερπουλ εκτός στόχων. Μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Λιγκ Καπ ήρθε και ένα πιο δυνατό χτύπημα, η έξοδος από το Κύπελλο, καθώς σε αγώνα για τον 4ο γύρο η Γουλβς (Τσάμπιονσιπ) άλωσε το Ανφιλντ επικρατώντας 2-1.

Σε οκτώ παιχνίδια τον Ιανουάριο, η Λίβερπουλ έχει μόλις μία νίκη, το εκτός έδρας 1-0 με την Πλίμουθ στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου.

Στο Ανφιλντ ακούστηκαν προχθές αποδοκιμασίες και ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έμεινε εκτός κριτικής. Ο γερμανός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό. «Ηταν μία πολύ άσχημη εμφάνιση. Αισθάνομαι υπεύθυνος για αυτή την εμφάνιση, καθώς πιστεύω ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν παίκτη, η ευθύνη είναι δική μου» είπε ο Κλοπ.

Η Λίβερπουλ (τρεις εντός έδρας ήττες σε μία εβδομάδα) είναι ήδη δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και αύριο υποδέχεται την πρωτοπόρο Τσέλσι. Η διοίκηση επιστράτευσε ιδιωτικό αεροπλάνο προκειμένου να επιστρέψει το συντομότερο ο Σαντιό Μανέ, καθώς η Σενεγάλη αποκλείστηκε από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο 4ος γύρος του αγγλικού Κυπέλλου επεφύλαξε και άλλες εκπλήξεις και την παράσταση έκλεψαν δύο ομάδες από τη Νάσιοναλ Λιγκ (5η κατηγορία). Η Λίνκολν απέκλεισε την πρωτοπόρο της Τσάμπιονσιπ, Μπράιτον, επικρατώντας με 3-1. Επίσης, η Σάτον απέκλεισε την 4η στην Τσάμπιονσιπ, Λιντς, με 1-0 μπροστά σε 4.500 φίλους τους.

Η Φούλαμ (Τσάμπιονσιπ) απέκλεισε τη Χαλ του Μάρκο Σίλβα με 4-1, ενώ η Μίλγουολ (Λιγκ 1) νίκησε 1-0 τη Γουότφορντ. Η Τότεναμ γλίτωσε στο τέλος, καθώς η Γουίκομ (Λιγκ 2) προηγήθηκε 2-0 και 3-2 και την απείλησε με αποκλεισμό. Τελικά, ο Ντέλε Αλι ισοφάρισε στο 89′ και ο Σον έδωσε την πρόκριση στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι υπόλοιποι μεγάλοι της Πρέμιερ Λιγκ συνέχισαν εύκολα: Τσέλσι – Μπρέντφορντ 4-0, Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-3, Σαουθάμπτον – Αρσεναλ 0-5, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουίγκαν 4-0.