Σας εξομολογούμαι πως δεν μου αρέσει να γίνομαι αυτοαναφορικός, αλλά κάθε ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων στον ΔΟΛ μάς είναι απαραίτητη αυτές τις δύσκολες ώρες.
Οφείλω να σας μεταφέρω αυτούσιες τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, οι οποίες επαναφέρουν το θέμα της τροπολογίας για την οποία είχε μιλήσει πρώτος στη Βουλή ο Πρωθυπουργός:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. «Η αναγγελία για τη διακοπή λειτουργίας των εφημερίδων “Βήμα” και “ΝΕΑ” (και γενικότερα του ΔΟΛ) αποτελεί σοβαρή αρνητική εξέλιξη και σημαντικό πλήγμα για την ενημέρωση των πολιτών και την πολυφωνία στον χώρο των ΜΜΕ. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εφημερίδες με πολύχρονη παρουσία και στήριξη προοδευτικών ιδεών στην πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ιστορία του τόπου. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην ανεργία 500 εργαζόμενους σε μια δύσκολη εποχή για τα μέσα ενημέρωσης. Δεν παραγνωρίζουμε τις σημαντικές ευθύνες αυτών που έφθασαν το ιστορικό συγκρότημα σε αυτή την κατάσταση. Επιβάλλεται όμως να ληφθούν αποφάσεις. Να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες, μέχρι την εξεύρεση της οριστικής και βιώσιμης λύσης. Χωρίς βέβαια καμία κομματικού χαρακτήρα παρέμβαση σ’ αυτές. Η κυβέρνηση έχει τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο. Περιμένουμε την εκδήλωση των πρωτοβουλιών της όπως έχει προαναγγείλει».
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. «Το είπαμε στη Βουλή, το λέμε και σήμερα και δεν θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε. Πρέπει να σώσουμε τα έντυπα και όχι βέβαια τους εκδότες που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατρακύλα. “Το Βήμα”, “ΤΑ ΝΕΑ”, ο Βήμα FM δεν πρέπει να σιγήσουν. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ μπορούν να τα κρατήσουν ζωντανά, όπως απέδειξαν μέχρι σήμερα. Παρότι είναι για μήνες απλήρωτοι, καταφέρνουν, κόντρα σε όλους αυτούς που τους ενοχλούν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ, να είναι παρόντες στο καθημερινό τους ραντεβού με τους πολίτες. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν την προσπάθειά τους μέχρι να βρεθεί σοβαρός επενδυτής. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει τη δική της πρόταση όπως δεσμεύτηκε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας. Το λουκέτο και ο ξαφνικός θάνατος μόνο νέες ζημίες θα συσσωρεύσουν στις τράπεζες και τελικά στο Δημόσιο».