Επί της… έδρας του Αρείου Πάγου θα καταθέσουν τις δικές τους απόψεις οι εισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το μείζον θεσμικό ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά την ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας των δικαστικών λειτουργών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έκανε δεκτό το αίτημα που είχαν καταθέσει 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες συναδέλφους της στο Ανώτατο Δικαστήριο, θέλοντας και εκείνοι από την πλευρά τους να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα αυτό, που έχει προκαλέσει εμφύλιο στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Η Ολομέλεια των εισαγγελικών λειτουργών που υπηρετούν στον Αρειο Πάγο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς –όπως αναφέρουν πληροφορίες –στην πλειοψηφία τους φαίνεται να διαφωνούν στην αύξηση των ορίων ηλικίας με οποιαδήποτε νομοθετική μεταβολή, εκτός των ορίων του Συντάγματος.

Για τον λόγο αυτόν, η δική τους φωνή έχει ιδιαίτερη θεσμική βαρύτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις τοποθετήσεις τους δικαστικές ενώσεις, νομικοί, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχουν δώσει το δικό τους στίγμα και έχουν κλείσει ο καθένας από τον τομέα ευθύνης του το θέμα, δείχνοντας ως απροσπέραστο όριο το ίδιο το Σύνταγμα.

Παράλληλα αναμένεται να οριστεί και από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία προ ημερών αναβλήθηκε διότι δεν είχε ετοιμαστεί η εισηγήτρια αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ειρήνη Κιουρτσόγλου-Πετρουλάκη.