Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε χθες για όλα στον Βήμα FM. Θα αφήσω στην άκρη την κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και θα εστιάσω στα όσα είπε για το κόμμα του. Γιατί, όπως έχω ξαναδηλώσει, είμαι και κακός άνθρωπος και πάντα μου αρέσει ό,τι μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλη αναταραχή –επειδή συνεπάγεται μια υπέροχη κατάσταση, που έλεγε και ο Μάο.

Τον ρώτησαν, λοιπόν, πώς θα μπορούσε να αντιστρέψει τα χαμηλά δημοσκοπικά του ποσοστά το ΠΑΣΟΚ κι εκείνος αν και δήλωσε ότι θα απαντήσει πολύ γενικά, είπε τα πάντα. Τα σημειώνω περιληπτικά για να καταλάβετε: «Με μία καθαρή γραμμή, χωρίς αμφιθυμίες και επαμφοτερισμούς». «Χωρίς φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς φλερτ με απόψεις οι οποίες δεν δίνουν άμεση λύση στο επείγον εθνικό ζήτημα που είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να σχηματιστεί μία κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι και ανιστόρητη, πέραν όλων των άλλων, λόγω της ευθύνης που είχε η ΝΔ για την πορεία της χώρας».

«Εάν δημιουργούμε την αίσθηση ότι παίζουμε με διάφορα σενάρια, ότι δεν θα συμβάλουμε στο να υπάρχει εναλλακτικό σχήμα μετά τις εκλογές, βεβαίως αυτό δεν δημιουργεί το ρεύμα που μπορούμε να δημιουργήσουμε». Το λες και κριτική στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική «των ίσων αποστάσεων» που εκείνη έχει επιλέξει. Αλλά ήταν αναμενόμενο. Ο Βαγγέλης είχε πει από την αρχή –όταν του είπαν να μιλήσουν για το ΠΑΣΟΚ –ότι «δεν είναι καλή εποχή να συζητά κανείς γι’ αυτά».