Σχεδόν 7,5 φορές περισσότερα από τα λεφτά με τα οποία τον είχε αγοράσει προ τριετίας από την Αντερλεχτ (2,2 εκατ. ευρώ είχε κοστίσει) έβγαλε ο Ολυμπιακός από την πώληση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας!

Το deal με τους Αετούς (με το οποίο οι Πειραιώτες θα βάλουν στα ταμεία τους τουλάχιστον 16.000.000 ευρώ) ολοκληρώθηκε και ο άσος των πρωταθλητών Ελλάδας θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα παίζοντας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης (Πρέμιερ Λιγκ).

Ουσιαστικά ο Μίλι «πρόδωσε» μια ώρα αρχύτερα τη μεταγραφή του, καθώς ήταν λογικό να θέλει να μοιραστεί την ευχάριστη είδηση με τους συμπαίκτες του. Αυτούς ενημέρωσε πρώτα για να τους αποχαιρετήσει πριν πετάξει για το Λονδίνο, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Αφήνει δε στους συμπαίκτες του προίκα τις εμφανίσεις του (ακόμα και την τελευταία στη Βέροια όπου με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 2-1) που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να βρεθεί η ομάδα του αγκαλιά και με τον εφετινό τίτλο.

Ο σέρβος χαφ δεν κρύφτηκε, αν και ήξερε ότι είναι πολύ κοντά σε μια μεγάλη μεταγραφή και έβαλε τα πόδια του στη φωτιά τόσο στη Βέροια όσο και στο Κλεάνθης Βικελίδης στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη, όπου παραλίγο μάλιστα να χαρίσει και εκεί τη νίκη στους Ερυθρολεύκους, αλλά τον νίκησε ο Διούδης με εκπληκτική απόκρουση σε φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ μεγάλο deal, έχοντας την άνεση να περιμένει, καθώς είχε συμβόλαιο με τον Μιλιβόγεβιτς μέχρι και το καλοκαίρι του 2019. Ετσι, στον Πειραιά ήταν ανένδοτοι στις απαιτήσεις τους, οι οποίες δεν έπεφταν κάτω από τα 15.000.000 ευρώ!

Η προσφορά της Κρίσταλ Πάλας αρχικά δεν ξεπερνούσε τα 10 – 11 εκατομμύρια, αλλά οι Πειραιώτες δεν επρόκειτο να δώσουν το πράσινο φως. Οταν μπήκε και η Χαλ (του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα) στο παιχνίδι –αν και το δικό της πουγκί δεν μπορούσε να φτάσει τις απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας –τότε η Κρίσταλ Πάλας ανέβασε την προφορά της που έφτασε στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ μετρητά και άλλα 2,5 εκατομμύρια περίπου θα είναι τα μπόνους της ελληνικής ομάδας από τις συμμετοχές.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ποσοστό μεταπώλησης που θα έχει ο Ολυμπιακός, καθώς αυτό (εφόσον υπάρξει) αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το οικονομικό όφελος από τη μεταγραφή του καλύτερού του παίκτη.

Το αγωνιστικό κενό του δεν καλύπτεται εύκολα στην παρούσα φάση, πάντως ο άσος της Γουότφορντ Χουάν Κάρλος Παρέδες από τον Ισημερινό έρχεται αύριο για να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ.