Τον δικό του Τζέιμς Χάρντεν έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός για τα ματς με τον Ολυμπιακό. Οσα έχει κάνει ο Κέι Σι Ρίβερς τον Ιανουάριο στους αγώνες με τους Ερυθρολεύκους παραπέμπουν στον επίσης αριστερόχειρα άσο των Χιούστον Ρόκετς. «Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε» είπε ορθά κοφτά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όταν ρωτήθηκε για το απίστευτο κρεσέντο του Αμερικανού στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Στην αρχή του έτους ο σκόρερ του Παναθηναϊκού σημείωσε 23 π. στον αγώνα του ΣΕΦ, για την Ευρωλίγκα, ωστόσο δεν στάθηκαν αρκετοί (77-69 οι Ερυθρόλευκοι). Στον ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, πάλι στο ΣΕΦ, έφθασε τους 27 π. και σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟ στον τελικό (77-67) και χθες επανέλαβε για τρίτη φορά την ίδια συγκλονιστική εμφάνιση: 27 π. Σύνολο 76 πόντους σε διάστημα 24 ημερών.

«Τα τρίποντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν χάσεις 11, θα σουτάρεις και 12ο. Οι σουτέρ συνεχίζουν να σουτάρουν. Σουτάρω, είναι θέμα νοοτροπίας και αυτοπεποίθησης» δήλωσε ο Κέι Σι Ρίβερς μετά το ματς, συμπληρώνοντας: «Ηταν μια σπουδαία ομαδική προσπάθεια, όλοι έδωσαν τα πάντα. Νιώθουμε ωραία με αυτή τη νίκη, ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτό που έπρεπε. Επαιξα καλά λόγω της ομάδας μου, της ενέργειας και της νοοτροπίας που έχουμε. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική ομάδα, θα τον βρούμε και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, μπορεί και της Euroleague. Θα πρέπει να συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε. Δείχνουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε».

Για τον Αμερικανό μίλησαν όλοι, φυσικά και ο προπονητής της ομάδας του, Τσάβι Πασκουάλ: «Είναι σε μεγάλη φόρμα. Από τότε που ήρθα παίζει πολύ καλά. Δεν λέω πως δεν έπαιζε καλά και πριν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Αυτός και ο Σίνγκλετον στο δεύτερο μέρος ήταν οι πρωταγωνιστές. Πολλοί παίκτες ακόμα κι αν δεν σκοράρισαν πολύ, έπαιξαν καλά».