Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οι 30 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων τα οποία μετέτρεψαν σε πεδίον μάχης τη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στη περιοχή της Βάρκιζας όπου επρόκειτο να γίνουν αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας..

Το ραντεβού για κόντρες και τα μαρσαρίσματα είχε κανονισθεί διαδικτυακά για αργά το βράδυ της Τρίτης. Είχαν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο προκαθορισμένο σημείο περισσότεροι από 400 νεαροί για να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν τους αυτοσχέδιους αγώνες. Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν οργανώσει ειδική εξόρμηση,πρόλαβαν και τους χάλασαν τα σχέδια.

Οι νεαροί αντέδρασαν και για μια περίπου ώρα η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίον μάχης. Οι νεαροί επιτέθηκαν με μολότοφ, κροτίδες, φωτοβολίδες ,καπνογόνα, πέτρες ακόμα και φρεάτια ύδρευσης που «ξήλωσαν » από το δρόμο, εναντίον των αστυνομικών.

Για τις συγκρούσεις συνελήφθησαν 30 νεαροί- 29 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος) και ένας υπήκοος Γεωργίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εξόρμησης διενεργήθηκαν 320 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 197 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 15 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ( 10 σε βαθμό πλημμελήματος και 5 σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

-Επικίνδυνοι ελιγμοί: 11

-Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού: 4

-Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 4

-Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: 1

-Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 6

-Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 12

-Στέρηση άδειας οδήγησης: 9

-Χρήση κινητού τηλεφώνου: 17

-Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: 3

-Ανασφάλιστα: 5

-Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 125

Επιπλέον συνελήφθη ένας 30χρονος οδηγός μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, διότι κατελήφθη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία ,να ενεργεί συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς και να οδηγεί χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και μηχανισμός μαγνητοσκόπησης (κάμερα), που ήταν τοποθετημένος επί του προστατευτικού κράνους του καταγράφοντας εν κινήσει τα όσα διαδραματίζονταν.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 47 άδειες ικανότητας οδήγησης, 39 άδειες κυκλοφορίας και 26 πινακίδες κυκλοφορίας.