Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδινε μια συνέντευξη Τύπου για την επαναλειτουργία του δικού του γήπεδου γκολφ στο Αϊρσάιρ της Σκωτίας, όταν μικρά κόκκινα μπαλάκια με ζωγραφισμένη τη σβάστικα άρχισαν να κυλούν προς το μέρος του και μια φωνή να λέει «Συγγνώμη, κύριε Τραμπ, ήθελα να τις βγάλω νωρίτερα». Ο βρετανός κωμικός Σάιμον Μπρόντκιν είχε μόλις βρει μια νέα σκηνή για τη σύντομη παράστασή του. Αλλά ο τότε υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διέταξε την απομάκρυνσή του από τον χώρο και ο φαρσέρ βρέθηκε δεμένος με χειροπέδες μέσα σε δευτερόλεπτα.

Αυτή κι άλλες ιστορίες θα παρουσιάσει ο Μπρόντκιν στο δικό του επεισόδιο από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Britain’s Greatest Hoaxer» που θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 7 Φεβρουαρίου στο βρετανικό Channel 4. Με αφορμή την τηλεοπτική του εμφάνιση, μίλησε στην εφημερίδα «Guardian» και θυμήθηκε τις περιπέτειές του με τα διάσημα πρόσωπα που τρολάρει σε δημόσιες εκδηλώσεις τους. Στην περίπτωση του Τραμπ, αν και οι συνεργάτες του ήθελαν να τον δουν μακριά από τη Σκωτία και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να τον ανακρίνουν, εντέλει τη γλίτωσε. «Στο τέλος η αστυνομία με έστειλε στην άλλη άκρη των αγγλοσκωτσέζικων συνόρων. Μάλλον οι άνθρωποι του Τραμπ δεν ήξεραν ότι μπορούσα να περπατήσω πάλι πίσω» ανέφερε ο βρετανός που πριν από λίγα χρόνια έκανε την ειδικότητά του ως γιατρός σε νοσοκομείο πριν αποφασίσει ν’ αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό.

Οσο κι αν ο ίδιος γέλασε με την αντίδραση του νέου πια αμερικανού προέδρου, ο δισεκατομμυριούχος δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο στη θέα του αγκυλωτού σταυρού. «Πολλοί άνθρωποι τον φοβούνται πλέον» δήλωσε ο Μπρόντκιν. «Τα βιτριολικά λόγια του απέναντι στους άλλους και η περιαυτολογία κάνουν τους ανθρώπους να βλέπουν τις σχέσεις ανάμεσα σ’ εκείνον και τον Χίτλερ. Αυτό που κάνω πάντα είναι να φτιάχνω κωμικούς συσχετισμούς. Εχω ένα πολύ άτακτο σερί, μια παντελή έλλειψη σεβασμού για τις αρχές κι ελπίζω μια αξιοπρεπή αίσθηση του χιούμορ» καταλήγει.