Βρήκα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο πρόσκληση σε εκδήλωση που διοργανώνει η πολιτική κίνηση του Σπύρου Λυκούδη, ΜΕΤΑρρυθμιστές. Την ερχόμενη Τετάρτη λοιπόν το απόγευμα, στο Gazarte στο Γκάζι, θα βρεθούν για να συνομιλήσουν ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ως μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και ο Σπύρος Λυκούδης, ως επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών που συνεργάζονται εκλογικά με Το Ποτάμι.
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Ηλίας Κανέλλης ενώ θα ρωτούν και θα σχολιάζουν, όπως πληροφορήθηκα, οι δημοσιογράφοι Παντελής Καψής και Αγγελική Σπανού. Και φυσικά θα μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις και όσοι δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

Το θέμα θα είναι «η προοδευτική παράταξη σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει μέλλον, αν κοιτάζει στο μέλλον». Αισιόδοξο, ομολογώ. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο χώρος ζει το pasokification σε όλη την Ευρώπη. Τέλος πάντων, θα μείνω στα δικά μας για να παρατηρήσω ότι ο Λυκούδης μοιάζει να κοιτά προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν ο αρχηγός του Ποταμιού δεν είναι φειδωλός στις καλές κουβέντες για την κίνηση των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, καθώς η προσέγγιση με την πολιτική πρωτοβουλία των τριών καλά κρατεί. Οπως ενημερώθηκα, στην τρίτη κατά σειρά εκδήλωση που διοργανώνουν οι τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στην Πάτρα, Το Ποτάμι θα εκπροσωπήσει ο πατρινός δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.