Ισοπαλία (1-1) που μοιάζει με νίκη πήρε η Τσέλσι στο «Ανφιλντ» από τη Λίβερπουλ. Παρότι προηγήθηκε με τον Νταβίντ Λουϊς και έχασε πέναλτι στο 76΄ με τον Ντιέγκο Κόστα (απέκρουσε ο Μινιολέ) , η ομάδα του Αντόνιο Κόντε και πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ φεύγει απολύτως ικανοποιημένη από το Μέρσεϊσαϊντ αφού όλα δούλεψαν υπέρ της!

Οσο για τη Λίβερπουλ, απέφυγε να γίνει κάτοχος ενός θλιβερού αρνητικού ρεκόρ με τέσσερις συνεχόμνες εντός έδρας ήττες σε διάστημα 11 ημερών. Εμεινε στις τρεις, αποκλεισμένη από κύπελλο και League Cup και 10 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, όμως μένει ζωντανή στη «μάχη» για την 4άδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Η ομάδα του Γιουργκεν Κλοπ έπαιξε αυτή τη φορά καλό ποδόσφαιρο και είχε φάσεις για να πάρει τη νίκη.

Η Αρσεναλ απογοήτευσε για ακόμα μία φορά. Οχι μόνο έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή αλλά απομακρύνθηκε περισσότερο μετά από το εντός έδρας 2-1 από τη Γουότφορντ. Τα ίδια ισχύουν και για την Τότεναμ που άφησε βαθμούς (0-0) στην έδρα της ουραγού Σάντερλαντ.

Οι ευεργετικές συνέπειες της έλευσης του Πολ Κλέμεντ στη Σουόνσι είναι εμφανείς καθώς οι «Κύκνοι» νίκησαν ξανά (2-1 τη Σαουθάμπτον), ενώ η πρωταθλήτρια Λέστερ πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς ηττήθηκε 1-0 (και) από τη Μπέρνλι με γκολ στην εκπνοή.

Τα αποτελέσματα:

Αρσεναλ-Γουότφορντ

(58΄ Ιγουόμπι – 10΄ Καμπούλ, 13΄ Ντίνι)

Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας 0-2

(46΄ Νταν, 90+2΄ Μπεντέκε)

Μπέρνλι-Λέστερ 1-0

(87΄ Βόουκς)

Μίντλεσμπρο-Γουέστ Μπρομ 1-1

(17΄πεν. Νεγκρέδο – 6΄ Μόρισον)

Σάντερλαντ-Τότεναμ 0-0

Σουόνσι-Σαουθάμπτον 2-1

(38΄ Μόουσον, 70΄ Σίγκουρντσον – 57΄ Λονγκ)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-1

(59΄ Βαϊνάλντουμ – 24΄ Νταβίντ Λουϊς)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι (1/2)

Μάντσεστερ Γ.-Χαλ (1/2)

Στόουκ Σίτι-Εβερτον (1/2)