Ηταν ζεστά χθες το μεσημέρι στο κουτούκι, εκεί που μια κρύα μέρα του χειμώνα η Σούπερ Λίγκα επέλεξε να επικοινωνήσει κάποια από τα θέματα που την απασχολούν και σχεδιάζει. Παρόντες από τη διοργανώτρια Αρχή, ο πολυπράγμων πρόεδρος Γιώργος Στράτος, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Γκαγκάτσης.

Τι επιβεβαιώθηκε; Τα δύσκολα είναι μπροστά, αυτά όμως αρμόζουν σε όσους τολμούν. Οντως, είναι τολμηρό το εγχείρημα – πρόταση να γίνει πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πλέι οφ που θα αναδεικνύουν και τον πρωταθλητή. «Μπάσκετ θα το κάνετε» ήταν το αιχμηρό σχόλιο. «Ολες οι ΠΑΕ το θέλουν, θα είναι ανταγωνιστική η Λίγκα και σε κάθε περίπτωση ας το δούμε πρώτα». Κατά τα λοιπά, έρχεται χορηγία από τον Ιβάν Σαββίδη (κοντά 2 εκατ. ετησίως), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα συντάξει μελέτες για τα γήπεδα και την κακή κατάσταση των Ζωσιμάδων (θα ξηλωθεί όλο το χορτάρι και θα φτιαχθεί το αποστραγγιστικό) και βέβαια ένα θέμα αφορά τις αδειοδοτήσεις και το πώς αυτές εμπλέκονται ή όχι με τη συμμετοχή παικτών από τις ακαδημίες.

Τελικός

Θέμα μείζον έγινε ένεκα μιας αποστροφής από δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου στον Arena FM: «Πρέπει να βρούμε τον χώρο για τον τελικό που να πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Ψάχνουμε την καλύτερη λύση στη σημερινή πραγματικότητα. Η Ξάνθη είναι ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δύο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Η θύελλα αντιδράσεων ήταν πρωτοφανής. Πολιτευτές και άλλοι ξεσπάθωσαν εναντίον του ισχυρού παράγοντα του μπάσκετ, ενώ ακόμη και ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Τοροσίδης είπε μεταξύ άλλων και το εξής: «Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Ξάνθη, τον τόπο που με γέννησε και με ανάθρεψε, δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους με το θρήσκευμα, αλλά με την αξία. Καιρός να έρθουν καινούρια μυαλά». Λίγο μετά, ο Βασιλακόπουλος προχώρησε σε διευκρινίσεις υποστηρίζοντας πως «δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής κοινότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Είπα ότι η παρουσία των δύο στρατών σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα». Οπως το θέτει ο παράγοντας, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχει εντελώς άδικο. Είναι προφανές ότι φοβάται μήπως στους οπαδούς έχουν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία και δημιουργήσουν θέμα και μεγάλη ένταση. Αλλά είναι εξίσου σαφές ότι θα μπορούσε να πει ελάχιστα ή και τίποτα για το πρόβλημα. Στη λογική Κωνσταντίνου Καραμανλή πως «κάποια πράγματα γίνονται και δεν λέγονται και κάποια λέγονται αλλά δεν γίνονται».

Μπάσκετ

Ετοιμος να ξαναφορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ δείχνει να είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο σέντερ αγωνίζεται στην Κίνα και οι υποχρεώσεις του ολοκληρώνονται περί το τέλος του μήνα. Μετά, το ΟΑΚΑ τον περιμένει και, αν συμβεί αυτό, η ΑΕΚ δυναμώνει για το καθοριστικό φινάλε της περιόδου.