Κινήσεις με σαφή στόχο

Αν κάποια ομάδα έκανε έξυπνες μεταγραφές, σίγουρα είναι ο Πανιώνιος. Εχουμε ξαναπεί πως οι παράγοντές του γνωρίζουν να επιλέγουν ποδοσφαιριστές και να τους πείθουν να ενταχθούν στο πλάνο της ομάδας. Θα λέγαμε ότι όπως ο Ολυμπιακός δημιουργεί υπεραξία για τους δικούς του παίκτες, έτσι και στη Νέα Σμύρνη πετυχαίνουν κάτι ανάλογο! Αλλά επί του παρόντος παραχωρούν στην Ελλάδα τους καλύτερούς τους. Προσέξτε τι αποφάσεις ελήφθησαν: ήρθε ο Ταπόκο, ένας παίκτης που έδωσε διαπιστευτήρια με το γκολ που πέτυχε πρόσφατα στην Τρίπολη. Επίσης ο Μπαντής, για να έχει πίεση ο Γιαννιώτης στο τέρμα και να καλυφθούν τα νώτα αν επιστρέψει ο πιτσιρικάς το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ο Μπάλλας ως αντι-Σιώπης, μήπως και ξεκολλήσει την καριέρα του που δείχνει στάσιμη. Ο Μουκτάρης, αμυντικός με προοπτική, να πάρει θέση στην ενδεκάδα όταν φύγει ο Ρισβάνης. Ο Μαχμούτοβιτς για την επίθεση και ο Λάμπρου για το μέλλον! Ο νεαρός, πρόσφατα πήγε από τον Ηρακλή στον ΠΑΟΚ, αλλά με δεδομένο ότι δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα μπορούσε να κάνει και άλλη μεταγραφή. Ο (ατζέντης) Χούτος ήταν ο συνδετικός κρίκος και ο Λάμπρου ήρθε για να καλύψει (και του λόγου του) το κενό του Ανσαριφάρντ. Θα παίξει; Στο χέρι του είναι. Αρχικά πρέπει να ξεπεράσει την πικρία του που δεν έμεινε στον ΠΑΟΚ, ένα δικαιολογημένο ασφαλώς συναίσθημα. Αλλά αν πεισμώσει, ενδέχεται ο δανεισμός να του βγει σε καλό και να ξεπεταχθεί. Βλέπετε, λοιπόν, πώς μια μικρομεσαία ομάδα με ξεχωριστή ιστορία μπορεί και καταφέρνει όσα αδυνατούν άλλοι και έχει έναν προγραμματισμό και λογική στις κινήσεις της;

Κορυφαίος αλλά εκτός!

Πώς τα φέρνει έτσι η ποδοσφαιρική ζωή. Καλύτερος νέος παίκτης για το πρωτάθλημα που πέρασε ήταν, σύμφωνα με τη γνώμη των πρωταγωνιστών, ο Χάρης Χαρίσης. Ταλαντούχος πολύ, αλλά σχεδόν δεν υπολογίζεται στον ΠΑΟΚ και μετρά μόλις τέσσερις παρουσίες στο πρωτάθλημα. Η γνώμη του Ιβιτς είναι διαφορετική, αλλά είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ταλέντο που δεν πρέπει να χαθεί έτσι άδικα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι στη χθεσινή προπόνηση άπαντες τον υποδέχθηκαν με την ατάκα «παιχτάρα»!

Βουνό

Θυμάστε τον Γιόζεφ Βάντσικ; Οταν ο Παναθηναϊκός ήταν στα καλά του, όταν δηλαδή διεκδικούσε και κατακτούσε τίτλους όπως αρμόζει στην ιστορία του, ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Εποχή άφησε και απέκτησε το προσωνύμιο «Βουνό». Στις μέρες μας κάνει καριέρα στα αχαρτογράφητα ύδατα μικρών κατηγοριών. Παλαιότερα στην Ελευσίνα και μέχρι τώρα στα Τρίκαλα, προτού πάει στον Ολυμπιακό Βόλου και την Γ’ Εθνική. Για να αποδειχθεί ότι κάποιοι παίκτες-θρύλοι δεν έκαναν και μετά την καριέρα που θα μπορούσαν.

Ντε Μπαρτόλο

Παρελθόν από την ΑΕΚ ο σκάουτ από την Αργεντινή. Είχε γνώση (και) της ελληνικής αγοράς, αλλά χρεώθηκε την πρόσφατη αποτυχία με την περίπτωση Ντίας. Μάλλον, όμως, όχι μόνον αυτή. Γενικά, στη συγκεκριμένη ΠΑΕ αναζητούν βηματισμό στον τομέα των τεχνικών διευθυντών και των «κατασκόπων», χωρίς ακόμη να έχουν κατασταλάξει στον καλύτερο. Επί του παρόντος, ο Μαϊστόροβιτς μπορεί να αισθάνεται άνετα.