Σπανούλης; Απών! Γιανγκ; Απών! Πρίντεζης, Μάντζαρης και Λοτζέσκι; Παρόντες αλλά με ενοχλήσεις. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι αναγκασμένος να κάνει κάθε μέρα προσκλητήριο στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τόσους τραυματίες.

Τέσσερις παίκτες στα πιτς είχαν οι πρωταθλητές παραμονές του αγώνα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (οι δύο Λοτζέσκι και Γιανγκ δεν μπόρεσαν καν να αγωνιστούν) και πριν καν φτάσει στα μισά το πρώτο ημίχρονο βγήκε νοκάουτ και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος πρόλαβε να παίξει ελάχιστα.

Ουσιαστικά η αποστολή του Ολυμπιακού που αναχωρεί το μεσημέρι για το Καζάν θυμίζει νοσοκομείο καθώς σχεδόν οι μισοί παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Ματ Λοτζέσκι αναμένεται να ταξιδέψει, αλλά θα κριθεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του στον αγώνα της Πέμπτης, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό (είχε μυΪκό σπασμό στο ματς με την Μπάμπεργκ), ενώ Πρίντεζης (δεν είχε παίξει με την Μπάμπεργκ λόγω μυϊκού σπασμού στη μέση κατά το ζέσταμα) και Μάντζαρης (πρόβλημα στο γόνατο με αιμάτωμα έσω κεφαλής ΔΕ γαστροκνημίου) θα είναι παρόντες.

Δεδομένου του πώς ήρθαν τα πράγματα για τους Πειραιώτες, ήταν βάλσαμο η διαφορά των 25 πόντων που είχαν πάρει από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, την οποία κράτησαν σχετικά εύκολα.

Διότι με τόσες απουσίες, εάν η διαφορά ήταν στους 10-12 πόντους, θα μπορούσε να είχε ανατραπεί από τους κυπελλούχους. Πλέον οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι σοβαροί στα 11 παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου με σαφώς πιο δύσκολο σκόπελο το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στην 21η αγωνιστική (η Ενωση φιλοξενεί και τον Παναθηναϊκό την 23η) και παιχνίδι «παγίδα» αυτό με τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Οσον αφορά τώρα τον αρχηγό της ομάδας, τον Βασίλη Σπανούλη, μπορεί να γλίτωσε τα χειρότερα και να χρειάζεται να μείνει περίπου ένα δεκαήμερο εκτός δράσης (δεν ταξιδεύει στο Καζάν και χάνει και τον αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας στο ΣΕΦ) με στόχο να προλάβει το πονηρό ματς με τη Ζαλγκίρις στον Πειραιά, όμως το δεδομένο είναι ότι δεν έχει προλάβει να ξεκουράσει το πόδι του όσο θα ήθελε από την πρώτη φορά που του παρουσίασε πρόβλημα φέτος ο προσαγωγός.

Λίγο τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Κύπελλο και πρωτάθλημα) και λίγο το ντέρμπι με τη Φενέρ, κάθε φορά έσφιγγε τα δόντια και έπαιζε, άρα ήταν δύσκολο να έχει 101% αποθεραπεία.