Το δεύτερο «μυρμήγκι» που αποκτά ο Ολυμπιακός (μετά τον ισπανό προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε), ο Χουάν Κάρλος Παρέδες, από τον Ισημερινό, είναι η τρίτη και τελευταία μεταγραφή των πρωταθλητών για τη χειμερινή περίοδο μετά τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Αλί Σισοκό.

Μάλιστα, ο δεξιός μπακ της Γουότφορντ (που οι Ερυθρόλευκοι πήραν με δανεισμό από την αγγλική ομάδα) ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός παίκτης που ήθελε –και ζήτησε –για τον χειμώνα ο Πάουλο Μπέντο.

Ασχετα εάν οι δύο άλλοι μπορεί να βγουν (ιδιαίτερα ο Ανσαριφάρντ) λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό.

Οπως και να έχει, η ενίσχυση των μετόπισθεν με έναν έμπειρο παίκτη (με συμμετοχές σε Μουντιάλ το 2014 με τη φανέλα του Ισημερινού αλλά και σε παιχνίδια Copa Libertadores και Copa Sudamericana) αυτού του στυλ αναμένεται να «δέσει» ακόμα περισσότερο την άμυνα των Πειραιωτών που είχε κενά και μάλιστα σε όλα τα παιχνίδια οι αντίπαλοι έβγαζαν φάσεις στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, αν και αυτό είχε να κάνει και με το γεγονός ότι ο πορτογάλος τεχνικός επέμενε να παίζει με πολύ ψηλά την τελευταία αμυντική γραμμή.

Ο 29χρονος Παρέδες κανονικά θα… κουτούλαγε με Ιντέγε, Ανσαριφάρντ και Καρντόσο καθώς είχε ξεκινήσει από επιθετικός, αλλά στράικερ χωρίς γκολ δεν νοείται και έτσι σύντομα κατάλαβε ότι δεδομένου της ταχύτητάς του θα ήταν πιο χρήσιμος αν έρχεται από πιο πίσω.

Εκεί που τον καθιέρωσε ουσιαστικά ο κολομβιανός τεχνικός του Ισημερινού Ρεϊνάλδο Ρουέδα αμέσως μετά το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, όπου είχε ξεκινήσει να φτιάχνει την επόμενη ομάδα.

Το παρατσούκλι «μυρμήγκι» δεν το πήρε από τους φίλους και συμπαίκτες του τόσο για την εργατικότητά του (όπως ο Βαλβέρδε) αλλά περισσότερο επειδή ήταν πολύ αδύνατος.

Εχει παίξει ακόμα και στην Μπαρτσελόνα, αλλά του Γκουαγιακίλ, ενώ πρωτάθλημα πρώτη φορά πανηγύρισε με την Ντεπορτίβο Κίτο. Αν και το κορυφαίο βήμα στην καριέρα του το έκανε το καλοκαίρι του 2014 όταν πέρασε τον Ατλαντικό και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Γουότφορντ.

Ο Μπέντο θέλει να εκμεταλλευτεί όχι μόνο τα αθλητικά του προσόντα, αλλά και την ταχύτητά του που μπορεί ακόμα και να φτιάξει παιχνίδι καθώς εάν βρει ανοιχτό γήπεδο έχει την ικανότητα να προωθείται με αξιώσεις.