Καραμπόλες σε θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κυβερνητικό παρασκήνιο –και από την πλευρά μου τις καταγράφω ως ακόμη μία ένδειξη ότι στον συνεταιρισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν προετοιμάζονται για κάλπες.

Το αναφέρω με σχετική βεβαιότητα (γιατί ενίοτε συμβαίνουν και «ατυχήματα» που εκτροχιάζουν τους σχεδιασμούς…), καθώς πληροφορούμαι ότι ο Δημήτρης Τσουκαλάς που αποχώρησε πρόσφατα από το Εσωτερικών είναι έτοιμος να ρίξει άγκυρα ως γενικός γραμματέας στο Μεταφορών. Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Τσουκαλάς εάν μυριζόταν κάλπες θα έκανε άλλου είδους προθέρμανση.

Για να αποκατασταθεί ο παλαιοπασόκος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το Μεταφορών αναγκαστικά αναχωρεί η Πέτυ Πέρκα. Η σύντροφος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, όμως, δεν θα οδηγηθεί εκτός κυβερνητικού νυμφώνος, αφού πληροφορούμαι ότι θα προσαράξει ως γενική γραμματέας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

…και το φλουρί του Κουρουμπλή

Οι επικείμενες καραμπόλες των γενικών γραμματέων ήταν ένα από τα επίκαιρα θέματα στο συναπάντημα που είχαν προχθές το βράδυ παλαιοπασόκοι και αυτόχθονες συριζαίοι, στο νυχτερινό κέντρο πέριξ του Λυκαβηττού, όπου έκοψε την πίτα του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο συνωστισμός για την πίτα του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας δεν μου έκανε εντύπωση –ο δηλωμένος «παπανδρεϊκός» Παναγιώτης είναι φανερό ότι έχει απλώσει ισχυρές ρίζες στη Β’ Αθήνας. Οπως δεν με εντυπωσίασε και ο μεγάλος αριθμός βουλευτών και πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια περιφέρεια, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, περισσότερο αναζητώντας δισταυρίες παρά το φλουρί του Κουρουμπλή. Σε αντίθεση με τον Τσουκαλά, εκείνοι μάλλον ζουν μέσα στην αβεβαιότητα για τον χρονικό ορίζοντα της κάλπης…