«Παρέλαση» με τρακτέρ έκαναν πανηγυρικά χθες το μεσημέρι αγρότες στον Λευκό Πύργο, περνώντας κομβόι στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης μέχρι να φθάσουν στην πλατεία ΧΑΝΘ, όπου παρέταξαν τα τρακτέρ. Η «παρέλαση» των τρακτέρ έγινε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Zootechnia από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Οι αγρότες έστειλαν με την παρέμβασή τους μήνυμα διαμαρτυρίας για το Φορολογικό – Ασφαλιστικό εγκαινιάζοντας με τον δικό τους συμβολικό τρόπο την έκθεση.

Το κομβόι των 25 τρακτέρ από το μπλόκο του Δερβενίου –ύστερα από διαβούλευση με την Τροχαία για τον αριθμό των τρακτέρ –μπήκε κορνάροντας στην πόλη γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Στους κεντρικούς δρόμους τούς υποδέχθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα. Το κομβόι των τρακτέρ, αφού έκανε συμβολικά μια μικρή στάση στον Λευκό Πύργο, κατευθύνθηκε στην πλατεία ΧΑΝΘ όπου παρατάχθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί.

Τους έκαναν φραγμό με κλούβες

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, όταν αγρότες βρήκαν τα ρολά στη νότια πύλη της ΔΕΘ κατεβασμένα. Οργισμένοι άρχισαν να τραβούν το κιγκλίδωμα με σκοπό να ανοίξουν την πύλη και να φθάσουν μέχρι το περίπτερο της έκθεσης. Επενέβησαν τότε αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτιαξαν φραγμό με κλούβες στην πύλη και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαδηλωτές. Ωστόσο, μια ομάδα αγροτών πρόλαβε και πέρασε στον χώρο και κατευθύνθηκε στο περίπτερο. Τα επεισόδια δεν πήραν διαστάσεις, τα πνεύματα ύστερα από λίγο ηρέμησαν και το απόγευμα τα τρακτέρ πήραν τον δρόμο της επιστροφής στο μπλόκο του Δερβενίου.