Η μεταγραφή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς μπορεί να τίναξε την μπάνκα στον αέρα, αλλά ουσιαστικά αποτελούσε το χρονικό ενός ακόμα προαναγγελθέντος χρυσοφόρου ντιλ για τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Οταν το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέρριψε πρόταση 10.000.000 ευρώ για τον παίκτη, ήταν απόλυτα κατασταλαγμένη απόφαση καθώς είχαν τεθεί ως τιμή πώλησής του τουλάχιστον τα 15.000.000 ευρώ, τα οποία πήρε τώρα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να πλησιάζει στην ισοφάριση του ρεκόρ επί Σωκράτη Κόκκαλη των επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων (με το φετινό, όπου η ομάδα του είναι πλέον πολύ κοντά στον τίτλο) αλλά ήδη έχει αφήσει πίσω τον κορυφαίο πρόεδρο του συλλόγου στο θέμα «Επιχείρηση ποδόσφαιρο».
Ως επιχειρηματίας μιας πετυχημένης ομάδας (που συνάμα είναι και εταιρεία) ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει πάει σε άλλο επίπεδο τις αγοραπωλησίες παικτών, καθιστώντας τα τελευταία χρόνια τους Ερυθρόλευκους την πιο πλούσια βιτρίνα των Βαλκανίων!
Το αγοράζω φθηνά (και κυρίως έξυπνα) και πουλάω ακριβά είναι το δόγμα που εφαρμόζει με επιτυχία ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ από τότε που έχει αναλάβει τον Ολυμπιακό. Διότι μπορεί ο προκάτοχός του να είχε αρχίσει κάποιες καλές πωλήσεις, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης το πήγε σε άλλο επίπεδο.
Από τότε που ανέλαβε το 2010, χωρίς τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ θυμίζουμε και με μια πρώτη επένδυση 50.000.000 ευρώ ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και άλλα 30-40 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, είχε βάλει έναν ακόμα στόχο (πέρα από τους τίτλους και τη διάκριση στην Ευρώπη). Να μην εξαρτάται ο σύλλογος υποχρεωτικά από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τρανό παράδειγμα το φετινό μετά το στραπάτσο από την ισραηλινή Μπερ Σεβά, όπου ο σύλλογος ουσιαστικά υπερκάλυψε την οικονομική χασούρα από τις πωλήσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τα έσοδα που θα είχε από την Ευρώπη.
Διπλασιάζουν το κασέ τους με το καλημέρα
Κερδισμένοι (διπλά μάλιστα) βγαίνουν και οι ποδοσφαιριστές από αυτές τις συμφωνίες. Για παράδειγμα, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο βελτιωμένο συμβόλαιο που του είχε κάνει ο Ολυμπιακός είχε ετήσιες αποδοχές 800.000 ευρώ.
Πλέον στην Κρίσταλ Πάλας θα εισπράττει 1.800.000 ευρώ τον χρόνο, υπερδιπλασιάζοντας δηλαδή τις οικονομικές απολαβές του, ενώ παράλληλα θα αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, τουλάχιστον σε επίπεδο ανταγωνισμού αλλά και θεάματος.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιλιβόγεβιτς δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη τον όρο για μείωση αποδοχών (25%) αν υποβιβαστεί η ομάδα του.