«Η δική μας πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε ένα αίσιο τέλος, με το συνηθισμένο κόλπο του κ. Τσίπρα, δηλαδή τα πράγματα να φτάνουνε στο αμήν και όταν πια ο κόσμος δεν έχει άλλα περιθώρια και έχει εξαντληθεί η υπομονή του να δεχτεί την όποια συμφωνία έχει κάνει η κυβέρνηση» προέβλεψε για την αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη 10η Zootechnia στη ΔΕΘ ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι σε κάθε διαπραγμάτευση, συνήθως, η παράτασή της ευνοεί τον ισχυρό. Και συμπλήρωσε:

«Μας ξαφνιάζουν οι απαιτήσεις κάποιων δανειστών. Δυστυχώς, όμως, ο υπεύθυνος και αυτός που πυροδότησε την απειλητική συμπεριφορά κάποιων δανειστών είναι ο κ. Τσίπρας. Θυμάστε ότι τον Νοέμβριο τα πράγματα εμφανίζονταν σχεδόν τελειωμένα, έλεγε, ότι αρχές Δεκέμβρη θα έχουμε τελειώσει αρκεί να ξενυχτήσουμε. Δεν ξενύχτησαν; Γιατί έχουμε πάει στον Φλεβάρη και ανησυχούμε;». Πρόσθεσε, ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει μια συμφωνία και έχει υλοποιήσει το ένα τρίτο της συμφωνίας» και «αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε η άλλη πλευρά να είναι πολύ αυστηρή με τους Έλληνες».

Σε ερώτηση, ποια θα είναι η στάση του Ποταμιού, εάν έρθουν στη Βουλή προληπτικά μέτρα προς ψήφιση ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Το Ποτάμι θα κάνει ότι κάνει πάντα. Θα ψηφίσει αυτά τα πράγματα που είναι απαραίτητα και δεν θα ψηφίσει αυτά τα πράγματα, που έρχονται από τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης καθυστέρησης».