Με μεγάλη ανακούφιση πληροφορήθηκα από τον κυβερνητικό Τύπο ότι η Μέρκελ συμφώνησε με τον Τσίπρα να κλείσει η αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Μόνο που, αν κατάλαβα καλά, αυτό τους το είπε ο Τσίπρας. Τη Μέρκελ δεν τη ρώτησαν.

Και θυμήθηκα ότι τον Οκτώβριο πάλι οι ίδιοι πανηγύριζαν ότι η Μέρκελ είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να κλείσει η αξιολόγηση στις 6 Δεκεμβρίου.

Υποθέτω ότι κι αυτό ο Τσίπρας τους το είχε πει. Ούτε τότε είχαν ρωτήσει τη Μέρκελ.

Σε αντίθεση με τον επιστολογράφο Τσακαλώτο, που εκείνες τις μέρες έλεγε πως αν η αξιολόγηση δεν κλείσει στις 6 Δεκεμβρίου «καήκαμε!».

Αλλά όταν στις 16 Δεκεβρίου ο Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο «να κουβεντιάσει πολιτικά» για να μην καούμε, η Μέρκελ του είπε «μη με ανακατεύεις, αυτά είναι δουλειά της τρόικας και του Eurogroup».

Αν δεν με απατά το ημερολόγιό μου, σήμερα έχουμε 6 Φεβρουαρίου. Πράγμα που σημαίνει είτε πως η Μερκελ κοροϊδεύει τον Τσίπρα είτε πως το Μαξίμου κοροϊδεύει την κοινωνία.

Μη με βάλετε να επιλέξω.

Προφανώς η κυβέρνηση βράζει. Οπως το κατάφερε, είτε θα συγκρουστεί και θα χάσει είτε θα συνθηκολογήσει και θα χάσει.

Αλλά για να μην υπάρχουν αυταπάτες και για να καταλάβετε τι ετοιμάζουν, σημειώνω τη δήλωση του υπουργού (με έδρα Μαξίμου) Βερναρδάκη προχθές στη Θεσσαλονίκη.

«Οι εκλογές του 2019 θα είναι οι πιο πολωτικές στην Ιστορία της χώρας».

Το 2019 το λέει για λόγους ευγενείας. Εννοεί προφανώς «οι επόμενες εκλογές» όποτε γίνουν.

Τόσο ωμά. Τόσο κυνικά. Δεν θα φύγουν ήρεμα.

Σε μια χώρα με τρεις, τέσσερις εμφυλίους και διχασμούς, ο Βερναρδάκης υπόσχεται ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη.

Και γι’ αυτό με πιάνουν τα γέλια όταν διαβάζω ότι «δεν υπάρχει κανονική χώρα η οποία στη θέση της δικής μας να μην είχε ενιαία πολιτική στάση απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Εδώ η κυβέρνηση βρίσκεται μόνη απέναντι στα θηρία (και) της ανοίγουν όσα μέτωπα μπορούν στο εσωτερικό απαιτώντας να γίνουν εκλογές».

Η σκέψη δεν είναι κακή, αλλά ξέρετε γιατί γελάω;

Αφενός επειδή δεν τα λέει ο Μουζέλης που διαπίστωσε εσχάτως «πρωτοφανή δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» (!) αλλά η «Αυγή» που έως τώρα πάθαινε παράκρουση με όλες τις κυβερνήσεις που πολεμούσαν τα θηρία.

Αφετέρου επειδή τα υποστηρίζουν οπαδοί του Βερναρδάκη, που κατά τα άλλα ετοιμάζεται να μας κάνει τη χώρα αμέρικαν μπαρ.

Αλλά επειδή το 15% εναντίον του 85% δεν το λες ακριβώς πόλωση, όλο και κάτι πιο άγριο θα σκαρφιστούν για να στήσουν τον καβγά.