Σε ένα διάλειμμα που θα σταματούσαν τα νταούλια και θα είχαν πέσει ξερές από τον πολύ χορό οι αγορές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα πουλούσε ένα από τα τρία πρωθυπουργικά αεροπλάνα. Υστερα, «το ξέχασε», όπως και πολλές άλλες υποσχέσεις. Ευνόητο. Οταν έχεις πει τόσα ψέματα, το τελευταίο που σε νοιάζει είναι αν αθέτησες ακόμα μια υπόσχεση, που στο κάτω κάτω συμβολικό χαρακτήρα είχε. Εξίσου συμβολικό με την Μπε Εμ Βε του Βενιζέλου, που χρησίμευσε ωστόσο για να συκοφαντηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των «Σαμαροβενιζέλων». Το παιχνίδι των συμβολισμών το έπαιξε άριστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ωσπου ήρθε η ώρα του Αδωνη Γεωργιάδη να παίξει κι αυτός το ίδιο παιχνίδι. Οχι με την ίδια βαναυσότητα, ούτε κραυγάζοντας για τις κραυγές. Αλλά με μια ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούσε πληροφορίες για τις πρόσφατες πτήσεις του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Η ερώτηση είχε ζουμί, προφανώς δηλαδή στηριζόταν σε ασφαλείς πληροφορίες. Και όπως παραδέχτηκε με non paper η κυβέρνηση, όντως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί σχέδιο πτήσης. Γιατί όμως το ταξίδι; Για να δει μυστικά τον τραπεζίτη Ρόθτσιλντ (τον οποίο έχει υβρίσει ο εταίρος του Πάνος Καμμένος) και να συζητήσει για επενδύσεις με εταιρεία καλλυντικών; Σοβαρολογεί;

Ο Αδωνις Γεωργιάδης και η ΝΔ θεωρούν αναξιόπιστες τις δικαιολογίες του Πρωθυπουργού και δίνουν συνέχεια στο ζήτημα διεκδικώντας να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα των επιβαινόντων. Να μάθουμε με ποιους πήγε και με ποιους έφυγε από το Παρίσι ο Πρωθυπουργός, να πειστούμε ότι δρα στο πλαίσιο της δουλειάς που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν δημοκράτη που πασχίζει για τους πολίτες και όχι με έναν όψιμο πρώην ιδεολόγο που ανακάλυψε τη χρυσή μποεμία στις πλάτες μας…

Κάτι που βεβαίως δεν μπορώ να το πιστέψω, διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν οδηγεί τα βήματα του Πρωθυπουργού το ηθικό πλεονέκτημα των ιδεών του.